Arwen Adinda

Het jaar 2020 was het jaar dat mijn grootste nachtmerrie en mijn mooiste dromen werkelijkheid werden. 

Op de een na laatste dag van 2019 kregen we te horen dat ons zoontje Jayme (mei ’19) de ernstige spierziekte SMA type 1 had en niet oud zou worden. De ziekte van Jayme deed me beseffen dat we moeten genieten van elk moment. Het leven is nu en niet later. Doordat we maanden met de dood hand in hand liepen, genoten we tegelijkertijd van elke dag die we samen waren. Het was een ontzettend heftige periode, maar tegelijkertijd een van de mooiste uit mijn leven.

Toen we uiteindelijk meer dan twee miljoen euro ophaalden om Jayme te kunnen laten behandelen, besefte ik dat dromen werkelijkheid kunnen worden. Na Jayme’s behandeling nam ik dan ook de stap om mijn eigen dromen uit te laten komen. Ik begon met het schrijven van het boek Ik Kijk Naar Jou, waarin ik de strijd voor zijn behandeling heb beschreven. Het is een verhaal met een lach en een traan. Met diepe dalen en grote winsten.

 

Naast het schrijven van een boek, besloot ik om serieus werk te maken van mijn hobby fotografie en om een yoga opleiding te beginnen. Na een jaar richtte ik het mindfulness platform Ben je Zen op, waarop ik ruimte wil bieden voor ondernemende vrouwen die andere vrouwen kunnen inspireren. Het is een plek waar ik zelf jaren van heb gedroomd en nog ontzettend veel moois wil creëren. 

 

Helaas hebben wij in juni 2022 Jayme vol liefde moeten laten gaan. Dit verlies kwam enorm onverwacht en was het begin van een intense periode. Ik verwerkte de heftige emoties door het schrijven van gedichten, die ik bundelde in de gedichtenbundel Volgende bladzijde

 
Foto: Landa Penders