Drie weken

Drie weken geleden is het, dat mijn lieve baby Gaja werd geboren. En ook drie weken geleden is het, dat we van hem afscheid moesten nemen. Tussen de eerste kennismaking en de laatste ademhaling zaten nog geen twaalf uur.

Wat hadden we nu gedaan? Met een kleine baby van net drie weken oud. Waren we al naar de camping gegaan? Of hadden we pas net het eerste kraambezoek gehad, net als bij Jonna een paar jaar geleden.

Hadden we buiten rondjes gelopen met de kinderwagen die we ooit voor Jayme kochten. Langs het Julialaantje en de kinderboerderij. Zoals we eerst al die tijd met Jayme liepen. En later met Jayme Ên Jonna.

Had ik de nieuwe draagzak al uitgeprobeerd? Zou Gaja er al ingepast hebben? En zouden we al de kleertjes in een grotere maat gepakt hebben? Al die wollige zachte pakjes, broekjes en truitjes?

Zou ik toch borstvoeding gegeven hebben? Ook al leek dat me juist deze keer zo moeilijk. Omdat ik nog zo veel verdriet om Jayme had. En ik niet wist of ik dit kon geven? Was het me gelukt?

We zullen het niet weten. Gaja is geen drie weken oud. In plaats van mijn lieve baby, heb ik een glas rode wijn in mijn hand en een boek op mijn schoot. En kijk ik naar mijn peuter die twee broers mist en nog steeds alleen is.

Drie weken. Drie weken. Ik weet niet of het al drie weken is, of dat het er pas drie zijn. Gaja voelt als een leven geleden en tegelijkertijd zo dichtbij. Mijn leven staat stil terwijl alles ineens zo normaal doorgaat. Het zijn drie weken.

Tags:
,
10 Reactie's
 • Wil
  Geplaatst op 19:10h, 10 juli

  Natuurlijk staat je leven stil, moet je eens kijken, in 1 jaar 2 lieve en dierbare zoontjes verliezen is echt zwaar. Het is niet te bevatten…. hoe moet je hiermee om gaan, ik kan je en wil je daar geen advies in geven. Het enige advies is, blijf goed met elkaar praten, en benoem de namen van jullie kinderen altijd. Jullie zijn ouders van 3 prachtige jongens ✨ī¸đŸ’–đŸ’™âœ¨ī¸đŸ’–

 • Tante Elselien
  Geplaatst op 19:15h, 10 juli

  3 weken, 3 kindjes, 3 đŸĻ‹, het teken van 3 🙂 veel kracht Arwen ✨đŸĻ‹đŸĻ‹đŸĻ‹â˜€ī¸â¤ī¸

 • claudia
  Geplaatst op 19:19h, 10 juli

  ❤

 • Martine
  Geplaatst op 19:45h, 10 juli

  â™Ĩī¸đŸŒˆ

 • Cindy Pouw
  Geplaatst op 20:00h, 10 juli

  Liefs. Ik lees je. Er zijn geen woorden merk ik. Alles voelt nietszeggend. Ik lees je en knuffel het leven en mijn kinderen nog harder.

 • Erica Smits
  Geplaatst op 20:25h, 10 juli

  Zo verdrietig en zo oneerlijk vind ik het voor jullie!

 • Hennie eenkhoorn
  Geplaatst op 20:35h, 10 juli

  Het is niet te bevatten drie weken geleden jullie mooie gaja geboren en en weer moeten loslaten en zoals mn lieve vriendin wil zegt je mag de namen van jullie zonen noemen en ik bewonder jou en jullie om de kracht en waardeer het zo dat jij ons meeneemt in jullie leven en ondanks jullie onmenselijke verdriet toch kunnen genieten van jonna

 • Sabrina
  Geplaatst op 21:20h, 10 juli

  🙏

 • Wendy
  Geplaatst op 08:57h, 11 juli

  ❤ī¸

 • Irma
  Geplaatst op 16:31h, 11 juli

  3 weken….alles om je heen gaat door, jouw wereld staat stil, de rollercoaster. Wat als, wat en hoe. Zo dichtbij en ineens zover weg. Rauwe rouw, niet te meten.
  Mocht je over het Julialaantje gaan, en een knuffel nodig hebben, ik werk in Onderwaterhof ….

Geef een reactie