En nu verder? – deel 2

We leggen je op de passagiersstoel van de bus. De grote bus. De bus die we speciaal voor jou kochten en waar je nog nooit in had gereden. Vandaag nemen we jou mee. Jouw eerste en laatste keer.

Papa rijdt en tante Var en ik zitten op de grond naast jou. We houden je vast en moeten zo hard huilen. Het is ongelooflijk. Mijn lieve, lieve Jayme. Hoe kan dit nou? Hoe kan ik nou verder zonder jou?

We nemen je mee naar het uitvaartcentrum. Daar leggen we je op een brancard. Er is nog geen mandje dus vanavond lig je nog hier. Het is oké. We vinden je hier ook prachtig. Je bent werkelijk een engel.

Ik hou je handje vast. Zo koud. Zo zacht, maar zo koud. Je bent het wel, maar je bent het ook niet. Ik aai je over je wangetjes en streel je kortgeknipte haartjes. Dan geef ik je een kus op je voorhoofd. Dag allerliefste, tot straks.

De rest van de avond gaat als een waas voorbij. Er zijn zo veel mensen, zo veel vragen, zo veel dingen om te doen. Ik laat het allemaal langs mee heen gaan. Het enige wat ik wil is terug naar jou. En dat doe ik die avond nog wel twee keer.

Zo koud, zo zacht. Kon ik je maar voor altijd vasthouden.

De volgende ochtend gaan we weer naar jou toe. Papa en ik gaan samen. Heel de weg heen moet ik huilen. Ik heb de muziek van Kaleo aan. Een nummer dat ik per toeval ontdekte toen jij in december in het ziekenhuis was. Het is nu het nummer van jouw afscheid.

In de middag komt het mandje aan dat we voor jou hebben uitgekozen. Een wit, rieten mandje. Je bent een strijder en we zullen jou als een echte viking laten gaan. Als een engeltje.

Papa draagt het mandje naar binnen en ik voel de tranen achter mijn ogen branden. Wat een sterke man. Jouw papa. Mijn man. Samen kunnen we dit. Samen zijn we sterk. We moeten samen net zo sterk zijn als dat jij altijd was. Zo sterk als een leeuw.

We maken foto’s van je en dan tillen papa en ik je in het mandje. Je ligt warm op je schapenvachtje en met je dekentje over je heen. Het dekentje met alle dieren. Wilde dieren ontdekken, dat is wat jij altijd wilde doen. En dat is wat jij nu echt kan doen.

Het mandje zetten we voorzichtig op de speciale plek in de rouwkamer. Ernaast zetten we de alpacaknuffel die je van ome Josh en tante Tess hebt gekregen. En je nachtlampje met sterren en muziek. We zetten hem aan, net zoals we elke avond deden.

Dag liefste lieverd, tot straks.

Tags:
23 Reactie's
 • Daphne Ijzerman- kerkdijk
  Geplaatst op 11:14h, 17 juli

  Oh wat een intens gemis. Ontroerend mooi geschreven. Dat Jayme maar heel veel mooie wilde dieren daar boven mag zien samen bij Zijn Hemelse Vader.

 • Leonie
  Geplaatst op 11:35h, 17 juli

  Wat ongelofelijk mooi geschreven weer ♥️ Lieve Jayme, wat een gemis..

 • Karin
  Geplaatst op 11:42h, 17 juli

  Mijn hart huilt.

 • Jaleesa
  Geplaatst op 11:51h, 17 juli

  (L)

 • Sylvia
  Geplaatst op 12:01h, 17 juli

  😢❤

 • Tante Elselien
  Geplaatst op 12:02h, 17 juli

  Snik snik

 • Wil
  Geplaatst op 12:07h, 17 juli

  Geen woorden…… 💖✨️

 • Ingrid van Kessel
  Geplaatst op 12:12h, 17 juli

  Verdriet,war schrijf je t allemaal mooi. verdriet

 • Sonja
  Geplaatst op 12:30h, 17 juli

  Wat mooi geschreven, maar zo verschrikkelijk verdrietig ik heb het nog geen ene keer droog gehouden na het lezen.
  Lieve jayme hoe kan dat nou?

 • Jose
  Geplaatst op 13:00h, 17 juli

  Wat een intens groot verdriet!! 😢
  💔😘

 • Natasja
  Geplaatst op 13:32h, 17 juli

  Wat een intens verdriet moet het voor jullie zijn. Zo mooi geschreven. Ik bedenk me net dat jullie andere zoontje nog zo klein is, te klein om zich straks alles goed te herinneren. En dat wat jij nu allemaal opschrijft, straks voor hem zo bijzonder zal zijn.
  Jullie kleine strijder zal altijd bij jullie zijn. Helaas niet meer fysiek, maar in jullie hart en gedachten zal hij er altijd zijn. Pas goed op jezelf, jullie zelf. Dikke knuffel

 • Kim
  Geplaatst op 14:41h, 17 juli

  Tranen biggelen over m’n wangen…

 • Wendy
  Geplaatst op 14:50h, 17 juli

  Mooi geschreven! Wat sterk en krachtig om dit zo mooi te beschrijven! Alle liefde voor jullie met dit ontzettend grote gemis 😢

 • Nienke
  Geplaatst op 15:10h, 17 juli

  Jayme’s verhaal gaat door. Alleen op een plek waar wij nu nog geen weet van hebben. Eens worden jullie herenigd. Tot die tijd verbindt jullie liefde. Sterkte ❤️

 • Arinka
  Geplaatst op 17:29h, 17 juli

  💙

 • Heinze en Tineke
  Geplaatst op 18:32h, 17 juli

  Prachtige woorden maar we voelen jullie verdriet….❤️❤️

 • Ineke
  Geplaatst op 18:32h, 17 juli

  Oh wat een verdriet en wat voel ik je verdriet.. sterkte❤️

 • Inge
  Geplaatst op 19:26h, 17 juli

  💔 mijn hart breekt. Wat moet dit intens zwaar zijn.

 • Charlotte
  Geplaatst op 21:53h, 17 juli

  Moet echt huilen, wat een intens verdriet voor jullie, niet te vatten… maar idd ‘tot straks’, wat een vooruitzicht. ❤️Alle kracht, troost en liefde voor jullie!

 • Erica Smits-Dijksman
  Geplaatst op 22:44h, 17 juli

  Hartverscheurend! Maar toch heel knap dat je jullie verdriet zo verwoordt!

 • Melanie
  Geplaatst op 23:19h, 17 juli

  Wauw ,mijn ogen schieten vol bij het lezen van jou verhaal.

  Jullie mogen trots zijn op jullie zoon en zeker ook op jullie zelf wat zijn jullie zelf ook super sterk.

  Ik weet zeker dat hij trots is op jullie.

 • Oma Beppie
  Geplaatst op 12:55h, 18 juli

  Wat een intens verdriet moet dit geweest zijn. En er toch op jullie eigen manier de laatste mooie handelingen voor jullie prachtige Jayme aan gegeven. Hopelijk heeft hij dit laatste Liefdevolle gebaar voor hem stiekem nog mee gekregen. Een gebaar van Grote LIEFDE voor jullie zoon .😢😢

 • Tamara
  Geplaatst op 14:51h, 18 juli

  Weer mooi geschreven uit liefde voor Jayme🦋💙🌈🌹🕊
  Met een brok in mijn keel lees ik het
  Wat een verdriet lees ik😢

  Dikke steun🫂 voor jullie

Geef een reactie