En nu verder? – deel 3

Het is zaterdag 18 juni. Vandaag is er markt in Oud-Rijswijk. Normaal gingen we altijd een rondje lopen. Langs de bakker en dan bloemen kopen. Altijd bij onze vaste bloemenmannen. Jij kende ze en je wist precies welke bloemen je altijd wilde. Meestal de oranje. De allermooiste kleur die er is.

Vandaag kan ik het niet aan om naar de markt te gaan. Om naar de bloemenmannen te gaan en ze te vertellen dar jij er niet meer bent. Om ze te vragen of ze voor jou een prachtig bloemstuk willen maken. Vol met al die mooie bloemen waar jij zo van hield. Ik kan het niet en dus gaat tante Var.

Ondertussen staan opa en oma uren te wachten op de honderden foto’s die we hebben laten afdrukken. Ze hebben alle fotolijsten gekocht die ze konden vinden. Thuis doen we de mooiste foto’s in de lijstjes. Die nemen we straks mee naar jou. Zo maken we jouw plekje nog mooier, lieve Jayme.

Papa en ik zoeken de boekjes uit de we straks gaan voorlezen. Het zijn jouw favoriete boekjes. Wat is het moeilijk kiezen, want jij vond zoveel boekjes leuk! Maar het lukt ons. We kiezen de mooiste zinnen en maken zo jouw afscheidsdienst precies zoals jij bent. Vol dieren en vol boekjes.

Ik kan niet in woorden uitleggen hoe moelijk het is om jou niet om me heen te hebben. Zolang ik bezig blijf, voel ik de pijn niet. Maar zodra ik maar een momentje stil sta, valt de grond onder me vandaan. Hoe moet dit nou, lieve Jayme? Hoe moet ik nou zonder jou?

Elke ochtend ga ik samen met papa naar je toe. We nemen nieuwe foto’s, bloemen en plantjes mee. We zetten de sterrenlamp met de muziek aan. Ik pak je handje beet en aai je over je bolletje. We geven je een kus op je voorhoofd. Lieve, lieve Jayme. Wat missen we jou. Wat mis ik jou!

De dag van de uitvaart komt dichterbij. Het moment dat er niets meer te regelen valt komt ook dichterbij. De kaarten zijn gestuurd, de muziek is uitgekozen, alles is klaar. Alleen ik niet. Ik ben er niet klaar voor. Ik wil geen afscheid nemen van jou. Kon ik maar terug in de tijd.

Kon ik alles nog maar één keer overdoen. Nog één laatste keer. Nog één keer.

Tags:
24 Reactie's
 • Karin
  Geplaatst op 14:53h, 18 juli

  💙🦒🐒🦝🐴🦄🦁🐱

 • Tamara
  Geplaatst op 14:58h, 18 juli

  😢🫂💙🦋

 • Marian Schuurmans
  Geplaatst op 15:05h, 18 juli

  🥲🥲🥲🐱🦁lieve mooie jayme 💔💙💗

 • Danielle
  Geplaatst op 15:18h, 18 juli

  ❤️🦋🌈 dikke knuffel

 • Danielle
  Geplaatst op 15:19h, 18 juli

  ❤️🦋🌈 dikke knuffel voor jullie

 • Danielle
  Geplaatst op 15:20h, 18 juli

  Wat hebben jullie een mooi uitvaart voor jullie Jayme verzorgd volgens mij had het niet beter gekund ik heb het via de livestream gekeken 🦋🌈💙

 • Arinka
  Geplaatst op 15:24h, 18 juli

  💙

 • Leonie
  Geplaatst op 15:38h, 18 juli

  Zo mooi, maar oh zo verdrietig ♥️🦁💔

 • Sharon
  Geplaatst op 15:39h, 18 juli

  Ik snap je zo goed. Je blog brengt me terug in de tijd. Ik voel precies wat je voelt. Ook al is het bij ons bijna 4 jaar geleden. Het is ook pas 4 jaar geleden en het lijkt als de dag van gister…
  Ik wens jullie alle liefde en kracht om het leven verder te leven.
  😘

 • Oma Beppie
  Geplaatst op 15:47h, 18 juli

  💙😢🦄🦋🐞🐔🪲🐸🐣🦆🦉🦅
  Rust zacht lief mooi klein manneke.💙👍💕

 • Nancy
  Geplaatst op 16:10h, 18 juli

  🦓🦄🐴🐲🦎🐍🐁🐀🐻🐺🐶🐱🐯🦁🐢🐕🐈‍⬛🐕‍🦺🐅🐆🐐🐑🐏🦬🐃🐂🐄🐖🦡🦨🦫🐿️🐫🐪🦧🦍🦦🪶🦅🦉🐓🦩🦤🕊️🦜🐦🐥🦆🐧🦭🦈🐬🐋🐳🐟🐠🐙🦂🦂🕷️🪳🪲🦑🦀🦞🐌🦐🐡

  Speciaal voor Jayme ❤️

 • Inge
  Geplaatst op 16:32h, 18 juli

  🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡

 • Charlotte
  Geplaatst op 16:36h, 18 juli

  Hartverscheurend dit lieve💔

 • Natasja
  Geplaatst op 17:43h, 18 juli

  ❤️❤️❤️

 • Heinze en Tineke
  Geplaatst op 17:47h, 18 juli

  Wat mooi verwoord allemaal…..❤️❤️

 • Wendy
  Geplaatst op 17:58h, 18 juli

  ❤️❤️❤️

 • Wil
  Geplaatst op 18:13h, 18 juli

  Wat oneerlijk is het leven….
  Wat véél verdriet……
  Maar wat hebben jullie het goed gedaan, en wat een prachtige uitvaart was het, wat deed jij dat geweldig….. zoveel respect voor jullie ✨️💖

 • Christa
  Geplaatst op 18:49h, 18 juli

  Jullie hebben het fantastisch gedaan🥰….meer dan dit konden jullie niet doen voor jayme jullie dappere strijder.
  Ontzettend veel kracht toegewenst. Vanuit Delfgauw
  🐘🦏🐅

 • Ingrid van Kessel
  Geplaatst op 19:04h, 18 juli

  Zo vreselijk verdrietig. Zo veel respect voor jullie

 • Richelle Jasper
  Geplaatst op 20:35h, 18 juli

  De afscheidsdienst was zo vol liefde. Hoe knap gedaan in dit onmense verdriet.
  Och en dat definitieve afscheid.. mijn hart huilt met jullie mee

 • Cindy Pouw
  Geplaatst op 20:51h, 18 juli

  🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡

 • Sonja
  Geplaatst op 22:21h, 18 juli

  Wat een mooie uitvaart, ik heb het gevolgd via livestream.
  Hij heeft in zijn korte leventje zoveel gedaan en gezien zoveel liefde gekregen.
  Filmpjes gezien, zo knap praten, zelfs omdraaien om een bal te pakken, wat een vechter.💖
  Wat een leegte laat hij achter 😞

 • Tante Elselien
  Geplaatst op 06:34h, 20 juli

  Wat n prachtig lieve reacties zeg zo mooi. Maar t verhaaltje is ook weer zo prachtig en intens. Goh die lieve bloemenmannen. Als ik n keer op zaterdag in Rijswijk ben ga ik daar bloemen kopen en zal met trots naar ze kijken 😘

 • Fokaline
  Geplaatst op 10:44h, 20 juli

  Jullie hebben Jayme ook nu weer byzonder gemaakt tijdens de uitvaart. Heeft ons een kijkje in jullie gezin gegeven. Wat is hij een dappere strijder maar zeker ook jullie geweest Nu en enorme stilte maar vooral de pijn van het gemis. .

Geef een reactie