Het Verhaal – deel 4

Vanaf het moment dat ik baby Gaja op de foto zie, ben ik verliefd op hem. Wat een mooi kindje. Wat lijkt hij op zijn broers. Wat gek dat ik hem even later voor het eerst echt kan zien, maar dat hij meteen door gaat naar Leiden. Mee met het team dat hem het beste kan helpen op dit moment.

In het uur dat volgt word ik enigzins opgefrist en aangekleed en eet ik drie beschuiten met muisjes. Ik heb nog steeds geen gevoel in mijn benen door de ruggenprik en ben dus volledig afhankelijk van anderen voor alles wat ik nodig heb. Heel bizar dat ik ook hier weer zo de verbinding met Jayme voel. Ook hij had ons zo nodig voor alles.

Om kwart over twee is dan eindelijk de ambulance er die mij naar het LUMC gaat brengen. De rit die volgt is intens en ik besef dat het de eerste keer is dat ik voor mezelf in een ambulance zit. Al die andere keren zat ik naast Jayme en hield ik zijn hand vast, terwijl we met sirenes door de straten reden.

Jeffrey rijdt ondertussen met onze auto naar Leiden toe. Het is ontzettend druk en hij komt pas tegen vijf uur op mijn kamer aan. Als we snel iets gegeten hebben, kunnen we eindelijk naar baby Gaja toe. Hij ligt op een kamer op de NICU, dat op dezelfde verdieping ligt als de kraamafdeling waar ik een kamer heb gekregen.

Ik word met bed en al naar de NICU gebracht en de kleine kamer binnen gereden. Wat ik daar zie is zo enorm intens verdrietig. Mijn kleine baby ligt aan allemaal sensoren. Zijn hoofdje in het gaas vanwege de elektroden. Zijn lichaam wordt gekoeld. In de infuus palen draaien twaalf verschillende infusen. En dan het buisje dat zorgt dat hij adem kan halen.

We hebben veel meegemaakt met Jayme, maar dit hebben we nog nooit gezien. Wat een zorgen. Wat een verdriet. Diep van binnen weet ik op dat moment genoeg. Heel mijn lichaam voelt zich verslagen. Op dat moment stuur ik een berichtje naar familie dat het niet goed gaat met Gaja. En of ze alsjeblieft een kaarsje voor hem willen branden. Ik voeg de foto bij die ik zelf als allereerste te zien kreeg. De foto waar ik meteen verliefd op werd.

Even later hebben we een heel fijn gesprek met de kinderartsen. Wat een lieve mensen zijn dat. Wat voelen we ons ook in dit tweede ziekenhuis gesteund. Vol rust vertellen ze ons dat het heel slecht gaat met Gaja. Ze leggen uit hoe het normaal gesproken in zijn werk gaat. Dat er dan na een aantal dagen een scan komt. Maar dat ze bij Gaja al hebben gezien dat er geen hersenactiviteit is.

Ik weet genoeg. Ik voel me sterk en vol vertrouwen, ondanks dat mijn hart weer in duizend stukjes ligt. Net zoals we vorig jaar wisten dat Jayme’s lichtje uit ging en dat wij sterk moesten zijn. Zo weet ik nu dat wij weer de enige juiste keuze moeten durven maken. De moeilijkste keuze die je als ouder kan maken. Maar de enige juiste voor ons.

Ik vertel de artsen dat ik in elk geval wil dat Jonna nog naar het ziekenhuis komt. Hij moet baby Gaja gezien hebben voordat we afscheid van hem nemen. Hoe moeilijk het ook is en gaat zijn voor hem. Ik kan niet het ziekenhuis uit komen zonder baby. Jonna is grote broer geworden en hij verdiend het om zijn kleine broertje te zien nu hij nog bij ons is.

Tags:
,
28 Reactie's
 • Ingrid van Kessel
  Geplaatst op 15:48h, 27 juni

  Oh lieve mensen wat vreselijk hoe,hoe kan dat nou? Ik zou zo graag iets kunnen betekenen voor jullie 😭 ik zag dat je de babykleding verkocht…..die heb ik niet nodig op mijn leeftijd maar kan ik wel n donatie doen zodat jullie even weg kunnen als jullie er aan toe zijn?

 • Jacky
  Geplaatst op 15:51h, 27 juni

  Och och och. 😓 zoveel liefde voor jullie. Wat een ontzettende oerouders zijn jullie. Voelen wat je kindje nodig heeft…. ❤️

 • Patricia Deckers
  Geplaatst op 15:53h, 27 juni

  Lieve schat, lieve familie, wat een groot gemis in jullie gezin. Ik stuur jullie heel veel liefde 🤍🤍

 • Karin Jensen
  Geplaatst op 15:57h, 27 juni

  Ik kan je verhaal niet lezen zonder te huilen… wauw ongelofelijk wat jullie meemaken. Heel heel veel liefde voor jullie.

 • Manuela
  Geplaatst op 15:59h, 27 juni

  Mijn moeder hart breekt bij elk verhaal.
  Wat hebben jullie wat te verwerken. En wat een rust vind je in de aanwezigheid van Jayme.
  Wens jullie alle kracht toe om dit een plek te geven in jullie leven💙💫❤️💙💫💙

 • Kim Schoonenberg
  Geplaatst op 16:05h, 27 juni

  Wat een rauw en immens verdriet en wat een pijn. Ik ken jullie niet persoonlijk, maar ik leef zo ontzettend met jullie mee. In gedachten ben ik bij jullie familie en bij de mooie baby Gaja💖

 • Marianne vercruyssen
  Geplaatst op 16:06h, 27 juni

  😥💔❤
  Hoe dicht liggen liefde en verdriet toch bij elkaar.
  Dikke troostknuffel.
  ❤❤❤

 • Shari
  Geplaatst op 16:11h, 27 juni

  Lieve Arwen,

  Wat een rake woorden, wat ben je sterk. Ongelofelijk hoe je vanuit die overweldigende liefde zo in je kracht kan staan en handelt uit puur licht en liefde op het allermoeilijkste moment. Baby Gaja is prachtig, wat een mooi jongetje. Hij is nu bij Jayme zijn grote broer die zich over hem heeft ontfermd. Maar wat had ik gehoopt dat hij nog bij jullie was.. intens verdrietig

 • Jolanda vegt
  Geplaatst op 16:24h, 27 juni

  Wat heftig en wat daper dat je er over verteld en dat je het met ons allemaal deelt zo veel respect voor jullie hele dikke knuffel

 • Kimberly
  Geplaatst op 16:26h, 27 juni

  Kippenvel over heel m’n lijf😥
  Ik weet hoe het is om 1 kindje te verliezen maar 2…. pffff echt, waarom????!!!

 • Wil
  Geplaatst op 16:31h, 27 juni

  Wat zijn jullie geweldige ouders, jullie zagen dat het niet goed ging. Toch hebben jullie besloten dat Jonna zijn broertje moest zien. Zoveel bewondering voor jullie. Maar wat een verdriet tegelijkertijd….. Dikke knuffel voor jullie drieën ✨️💖

 • Erna Verhaaf
  Geplaatst op 16:33h, 27 juni

  Nog steeds geen woorden voor maar denk wel aan jullie ❤️

 • claudia
  Geplaatst op 16:34h, 27 juni

  Pffffff wat heftig zeg en wat zijn jullie sterk! ❤

 • Saskia
  Geplaatst op 16:38h, 27 juni

  Wat hebben jullie een oerkracht aan liefde! Ik hoop zo bij ieder deel op een goede afloop maar tegen beter weten in. Jayme waakt als een trotse grote broer over baby Gaja 🤍 en voor jullie niets meer dan respect 🫶🏻

 • Tia Karin
  Geplaatst op 16:40h, 27 juni

  Wat een rollercoaster….het is een afgrijselijke film, wat goed dat je het zo op kan schrijven en wij ook deel-en leedgenoot mogen zijn….dikke knuf voor alledrie!!

 • Anja
  Geplaatst op 17:00h, 27 juni

  Wat vreselijk oneerlijk ik moet zo vaak aan jullie denken. Ik vraag mij steeds af hoe dit heeft kunnen gebeuren, jullie zijn zo lief om zelf aan Jonna te denken. Heel veel sterkte met zijn drieën ❤️

 • Linda Boonman
  Geplaatst op 17:00h, 27 juni

  Lieve Jonna

  Grote kleine broer 😘
  Zo intens verdrietig

 • Mirjam Koopman
  Geplaatst op 17:11h, 27 juni

  Geen woorden voor wat jullie allemaal doormaken🥹💔 wat heftig en verdrietig. Wens jullie alle kracht toe met zijn drietjes de komende tijd😘

 • Marleen
  Geplaatst op 17:23h, 27 juni

  Ik bewonder je “berusting”, ookal had je het zo graag anders gezien. Wat zijn jullie sterk en dapper!

 • Ankie Zonnenberg
  Geplaatst op 17:27h, 27 juni

  Zoveel bewondering voor jullie Heel Veel Sterkte Toegewenst

 • Annuska
  Geplaatst op 17:40h, 27 juni

  Het is bijna te pijnlijk om te lezen wat jullie moeten doorstaan. Wat een verdriet, hoe overleef je dit als ouders 💞💞

 • Nicole
  Geplaatst op 17:42h, 27 juni

  Wat vreselijk heftig weer. Hoe kan het toch dat je twee keer je kindje verliest en zo bijzonder dat gaja al bij Jayme was, dat je dit al wist. Een troost dat hun zieltjes samen zijn.

 • Arianne
  Geplaatst op 18:10h, 27 juni

  Jeetje Arwen… zo hartverscheurend en zoveel liefde die er tegelijk dwars doorheen klinkt. Liefde voor Jayme, voor Jonna, voor Gaja en voor elkaar 💚

 • Erica Smits
  Geplaatst op 18:34h, 27 juni

  Ik denk aan jullie!!!

 • Natasa
  Geplaatst op 19:48h, 27 juni

  Oh lieve Adinda. Ik ken je niet, maar volg je wel op instagram. Wat een verdriet, hartverscheurend 😢 mijn moeder hart huilt. Maar wat zijn jullie sterk! Zoveel respect voor jullie.

 • Cindy Pouw
  Geplaatst op 10:31h, 28 juni

  Tranen stromen, wat een verdriet ❤️

 • Tante Elselien
  Geplaatst op 11:16h, 28 juni

  Prachtig zoals je het schrijft Ar. Ach Jonna ✨❤️😘

 • Oma Beppie
  Geplaatst op 20:29h, 29 juni

  Jeetje ook dit verhaal over Gaja weer gelezen. Je woorden raken mij diep. Maar wat zal jou hart aan gruzelementen liggen momenteel. Heel heel veel kracht allemaal om ook dit weer te boven te komen.🤞🤞🤞

Geef een reactie