Het Verhaal – deel 5

We hebben net te horen gekregen dat baby Gaja geen kans heeft op leven. En nadat we hem gezien hebben voelen we ook dat hij al niet meer bij ons is. De boodschap van Jayme blijft door mijn hoofd spoken. Alles loopt zoals het moet lopen. Alles is goed. Maar hoe kan dat als alles zo mis is?

Met tranen in mijn ogen app ik onze verloskundige Ellen de foto van Gaja door. “Hij gaat het niet redden.” is wat ik stuur. Hoe kan ons dit gebeuren? Hoe kan dit? Een kindje zo gezond. Voldragen en helemaal oké. Waar is het mis gegaan? Hoe kan dit? Op dat moment nemen we genoeg met alleen de vragen en niet de antwoorden. We moeten namelijk iets veel belangrijkers doen. We moeten afscheid nemen.

Jeffrey komt met Jonna de kamer binnenlopen. Onderweg heeft hij al verteld dat baby Gaja heel erg ziek is. Dat hij niet naar huis zal gaan, maar dat hij naar Jayme in de hemel gaat. Jonna houdt zich stevig vast aan zijn papa en ik zie zijn geschokte gezicht. Door naar zijn ogen te kijken, weet ik dat Gaja al bij Jayme is. Alleen zijn lichaampje is nog op aarde. Het geeft me de rust die ik nodig heb om het laatste stukje te kunnen doen.

Als iedereen gedag gezegd heeft is het eindelijk tijd dat ik mijn kindje in mijn armen ga houden. Eerst nog met alle slangen en sensoren om. Om echt even te voelen hoe het voelt om hem vast te houden. Zijn zachte haartjes te strelen. Zijn voetjes te voelen. Wat zijn ze zacht. Wat is hij perfect. Wat is het verschrikkelijk dat dit mensje geen kans heeft gekregen. Wat houden we veel van hem.

Dan kijken Jeffrey en ik elkaar aan en weten we dat het tijd is. We gaan het beademing buisje verwijderen en zullen baby Gaja laten gaan. We hebben het allemaal al een keer eerder gedaan. We willen het niet, maar we weten dat we het kunnen. We moeten. Voor Gaja. Wij moeten nu weer zo sterk zijn als een leeuw. Zoals onze kinderen zo sterk zijn geweest. Jayme meer dan drie jaar lang en Gaja nog geen twaalf uur.

Als alles is verwijderd van zijn gezichtje, zie ik mijn kind voor het eerst echt. Wat is hij prachtig. Zo puur. Zo mooi. Zo prachtig. Ik heb er geen woorden voor. Hoe kan hij nou geen kans hebben gekregen? Hoe kan het nou zo mis zijn gegaan? Waarom mocht hij niet bij ons blijven? Waarom moest hij ook meteen terug naar het licht gaan? Wat had ik anders kunnen doen? Hoe had ik hem kunnen beschermen? Wat? Hoe? Waarom? En nu?

Ik hou baby Gaja vast terwijl hij langzaam het leven loslaat. Het duurt veel langer dan bij Jayme. Het is anders. We vragen zelfs de arts om erbij te zijn. Samen doen we dit laatste moeilijkste stukje. En om 22:06 uur hoort de arts geen hartslag meer. “Gecondoleerd.” zegt ze. Dat was het dan. Nog geen twaalf uur geleden werd baby Gaja geboren. En nu is hij weg.

Tags:
, ,
62 Reactie's
 • Margo
  Geplaatst op 18:12h, 27 juni

  🥺💙

 • Linda
  Geplaatst op 18:12h, 27 juni

  Tranen in mijn ogen en kippenvel op mijn lijf..
  Wat een verdriet.
  En wat schrijf je het toch prachtig Arwen

 • Taisa
  Geplaatst op 18:14h, 27 juni

  Wat intens verdrietig. Mijn hart huilt voor jullie allen 💜💜💜💜💜

 • Martine
  Geplaatst op 18:14h, 27 juni

  Ik heb eigenlijk geen woorden.. Toch wil ik jullie alle kracht en liefde van de wereld toewensen <3
  En natuurlijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige derde zoon en gecondoleerd met het verlies. Wat een groot verlies.. Alweer..

 • Ankie Zonnenberg
  Geplaatst op 18:15h, 27 juni

  Zo vreselijk met tranen in mijn ogen lees ik jullie verdrietige tekst.
  Heel Veel Sterkte Toegewenst 😥😥😥

 • Joy
  Geplaatst op 18:17h, 27 juni

  Er zijn geen woorden genoeg om dit verdriet en grote gemis van jullie 2 kindjes en broer(tje) van Jonna te beschrijven of ook maar te begrijpen!!
  Ik wens jullie heel veel kracht en veel liefde toe!!♥️♥️♥️

 • Martine
  Geplaatst op 18:17h, 27 juni

  Ik heb eigenlijk geen woorden.. Toch wil ik jullie alle kracht en liefde van de wereld toewensen<3
  En natuurlijk gefeliciteerd met jullie prachtige derde zoon en gecondoleerd met het verlies van hem. Wat een groot verlies.. Alweer.

 • Karin
  Geplaatst op 18:19h, 27 juni

  Al je vragen, waarom is het zo gegaan… zo vreselijk verdrietig

 • Barbara Balla
  Geplaatst op 18:20h, 27 juni

  Zo verdrietig. Er zijn geen woorden. Alleen maar gemis en verdriet. Heel veel sterkte.

 • Sandy Goossens
  Geplaatst op 18:20h, 27 juni

  Poh wat een verdriet 🙁 Achter mijn scherm laat ik de tranen stromen.. Wat is dit zwaar zeg, laat staan voor jullie. Een hele dikke knuffel.

 • Marianne vercruyssen
  Geplaatst op 18:21h, 27 juni

  Verschrikkelijk
  Zo een mooie,gave baby…hoe kan dat is inderdaad de vraag die direct opborrelt.
  Wat is het leven soms meedogenloos.
  Maar nogmaals proficiat,wat is jouw ziel mooi en jouw lichaam sterk.Je maakt er de mooiste broertjes mee,hij is prachtig ❤

 • Daniëlle
  Geplaatst op 18:21h, 27 juni

  🩵🩵stil van🥲

 • Inge
  Geplaatst op 18:25h, 27 juni

  Je schrijft zo mooi en puur. Zo veel pijn maar ook zo veel liefde. Heel veel kracht en liefde toegewenst!

 • Saskia
  Geplaatst op 18:29h, 27 juni

  Zo’n compleet kindje helemaal af en klaar voor een leven vol liefde bij jullie, maar nu voor altijd bij zijn trotse broer Jayme 🤍🕊️ wat is het leven oneerlijk!

 • Astrid Schippers
  Geplaatst op 18:31h, 27 juni

  Lieve schatten,
  Ook ik zit met kippenvel over mijn hele lijf en met tranen in mijn ogen.
  Hoe oneerlijk is dit….
  Maar meis, wat ben jij een sterke vrouw en wat geniaal hoe jij je gevoelens kunt verwoorden.
  Ik heb diep respect voor jullie!
  Alle drie!
  Ik heb dan ook de oprechte wens dat jullie uiteindelijk mogen en durven genieten van het leven🙏
  Liefde en heel veel kracht, dat is mijn wens voor jullie! ❤️💙 💙

 • Arinka
  Geplaatst op 18:31h, 27 juni

  💙😥

 • Myke
  Geplaatst op 18:36h, 27 juni

  Wat vreselijk heftig heel veel sterkte en kracht voor jullie tranen stromen op mijn scherm 🥲

 • Erica Smits
  Geplaatst op 18:37h, 27 juni

  Wat een onmenselijk groot verdriet ……niet te bevatten!

 • Ingrid
  Geplaatst op 18:39h, 27 juni

  Zo verdrietig

 • Britt Herps
  Geplaatst op 18:47h, 27 juni

  Bewonderingswaardig hoe jullie met het leven omgaan, geen woorden voor jullie verdriet. Je schrijft prachtig al is het hartverscheurend het te lezen. Heel veel sterkte geweest. 🩶

 • Joyce Wielders
  Geplaatst op 18:49h, 27 juni

  Waarom, waarom, zo verdrietig, geen woorden voor. Wat een verdriet. Heel veel liefde en sterkte. 💙🥺

 • Mariska
  Geplaatst op 18:49h, 27 juni

  Wat is dit onmenselijk zeg, wat een verdriet 😞 en wat zijn jullie sterk, voor Jonna. ❤️ alle kracht en liefde voor jullie

 • Alies
  Geplaatst op 18:52h, 27 juni

  Tranen in mijn ogen. Wat is dit vreselijk oneerlijk. Lieve Arwen, Jeff en Jonna heel veel sterkte en kracht gewenst!

 • Silvia Sonneveld
  Geplaatst op 19:00h, 27 juni

  Hoe kan dit nu, wat ontzettend oneerlijk.. geen woorden hiervoor. 💙

 • Marjolein Schouten
  Geplaatst op 19:01h, 27 juni

  Wat een ontzettend moeilijke- en oneerlijke strijd. Lieve familie, ik wens jullie van harte alle steun en sterkte om wederom zo een enorm verlies te moeten verwerken.

 • Hannie Boer
  Geplaatst op 19:17h, 27 juni

  😪😪💙

 • Wil
  Geplaatst op 19:17h, 27 juni

  Waarom….. daar zal je nooit een antwoord op krijgen. Wat was hij een mooie, en flinke baby. Wat goed dat iedereen afscheid mocht nemen. Wat zwaar voor jullie en Jonna. Jullie gezin, bestaande uit 5 personen, maar op deze wereld zijn jullie met z’n drieën. Véél sterkte en kracht ❤️❤️💖💙💖

 • Miranda
  Geplaatst op 19:19h, 27 juni

  Ik kan alleen maar huilen bij je verhalen en mijn diepe respect naar jullie uiten, wat zijn jullie sterke, dappere mensen. Ik brand een kaarsje 🩵🦋

 • Jurgen van Riel
  Geplaatst op 19:42h, 27 juni

  💙😢, weet niet wat ik moet zeggen, weet even geen passende woorden, weet dat er hier iedere dag weer altijd een kaars brand voor onze kinderen 💖💫🌛

 • Kristie
  Geplaatst op 19:43h, 27 juni

  Zo intens verdrietig! Oneerlijk.. poeh geen woorden kunnen uitbrengen. Heel veel sterkte en kracht.. 🌟❤️

 • D.wessels
  Geplaatst op 19:46h, 27 juni

  😢😢💞wat ontzettend heftig. Heel veel kracht gewenst voor jullie allemaal!

 • Natasa
  Geplaatst op 19:51h, 27 juni

  Gecondoleerd ! Tranen rollen over mijn wangen:(

 • Melissa Hijneman
  Geplaatst op 19:52h, 27 juni

  Ik heb er geen woorden voor, en in gedachten speelt dit af als een film. Voor jullie de keiharde verdrietge realiteit. Mijn hart huilt💙 Ik zou zo graag iets willen doen voor jullie..dikke knuffel

 • Linda de Jong
  Geplaatst op 20:05h, 27 juni

  Wat intens verdrietig, ik wens jullie heel veel liefde en kracht samen 💙

 • Hellen Bouwmeester
  Geplaatst op 20:10h, 27 juni

  Zo mooi geschreven,maar zo intens verdrietig,geen woorden voor,maar denk veel aan jullie.
  Veel sterkte ❤️Hellen

 • Sylvia donkers
  Geplaatst op 20:10h, 27 juni

  Wat ontzettend oneerlijk. Het beneemd me de adem en ik voel een vorm van frustratie. Het kan niet het mag niet. Maar het is er wel. Kei hard. Rouw in de hardste vorm. Ik stuur jullie al mijn liefde en al mijn kracht. Ik zal nooit maar dan ook nooit meer klagen als 1 van mijn kindjes vervelend is. Want hun kunnen tenminste nog vervelend zijn. Heel veel sterkte

 • Fokelien
  Geplaatst op 20:21h, 27 juni

  Wat een verdriet!
  Heel veel sterkte 🙏🏼

 • Stephanie Verheul
  Geplaatst op 20:23h, 27 juni

  Stil van verdriet. Wat een verdriet en wat een respect voor jullie ♥️

 • Suus
  Geplaatst op 20:24h, 27 juni

  Ongelooflijk….wat een verdriet voor jullie.
  Denk aan jullie !!
  Liefs

 • Aliyah Roelofs
  Geplaatst op 20:27h, 27 juni

  Zo knap hoe jullie dit gedaan hebben , zo knap hoe je dit zo mooi kan schrijven.

  Zo stom dat jullie dit mee moeten maken . Zo stom dat ook baby gaja jullie wordt afgenomen.

  Dit gelezen met tranen over mn wangen . Wens jullie veel kracht en sterkte toe . Er wordt aan jullie gedacht 💙

 • Mar van den Berg
  Geplaatst op 20:44h, 27 juni

  Lieve Ar, wat een verdriet. Hoe kan dit nu toch? Er zijn geen woorden voor. En zo knap hoe je dit met zoveel kracht en liefde kan opschrijven. Ik wens jullie al het goede in de wereld toe. Heel veel liefs.

 • Diana
  Geplaatst op 20:49h, 27 juni

  😢😢😢😢 hier zijn geen woorden voor…..

 • Jelly
  Geplaatst op 21:46h, 27 juni

  Wat een verdriet en gemis 😢😢❤️❤️

 • Aarti
  Geplaatst op 21:55h, 27 juni

  Geen woorden voor echt heel erg veel sterkte ermee ❤️ 😢😢

 • Heinze en Tineke
  Geplaatst op 22:36h, 27 juni

  Wat een PRACHTIGE woorden heb je gebruikt voor het beschrijven van jullie onmetelijke verdriet….. Heel veel sterkte!!♥️💔♥️

 • Sabine
  Geplaatst op 00:45h, 28 juni

  Wat een immens groot verlies en verdriet voor jullie. Ben er stil van.
  Dikke knuffel, ook al ken ik jullie niet❤️

 • Gina Agus
  Geplaatst op 06:11h, 28 juni

  Wat een ongeloof😥zo oneerlijk en verdrietig, heel veel kracht gewenst ❤️

 • Sandra Lunenburg
  Geplaatst op 07:03h, 28 juni

  Nogmaals heel veel sterkte voor jullie allemaal geen woorden voor 😢

 • Liana van Beesten
  Geplaatst op 07:37h, 28 juni

  Kippenvel en tranen in mijn ogen. Zo verdrietig en oneerlijk. Ik wens jullie heel veel kracht toe! ❤️

 • Cindy Pouw
  Geplaatst op 10:38h, 28 juni

  Het is niet te doen en toch doen jullie het zo liefdevol en krachtig. Woorden schieten zo tekort. ❤️

 • Marleen
  Geplaatst op 10:56h, 28 juni

  Wat zijn jullie sterk…..

 • Nienke
  Geplaatst op 12:49h, 28 juni

  Wat vreselijk oneerlijk. Ik ben er echt helemaal stil van.
  Heel veel sterkte!

 • Deborah
  Geplaatst op 13:06h, 28 juni

  Jeetje 😞 tranen over mijn wangen. Geen woorden voor wat jullie meemaken. Ben er echt stil van.

 • Remco span
  Geplaatst op 14:43h, 28 juni

  ❤️🩵❤️

 • Marjo
  Geplaatst op 18:47h, 28 juni

  Wat ongelofelijk oneerlijk,wat een verdriet,met geen woorden te beschrijven ,heel veel sterkte ❤️🩵❤️

 • Oma Beppie
  Geplaatst op 10:04h, 29 juni

  Lieve mensen met tranen in mijn ogen lees ik jullie verdriet. Wat vreselijk om paar dagen na de datum van Jayme nu ook jullie Gaja los te moeten laten. Wens jullie alle kracht om met elkaar dit alles een plaatsje geven. 🫶🫶🫶

 • Marion van Oudenaarden
  Geplaatst op 16:13h, 29 juni

  Ook ik lees het verhaal met tranen in m’n ogen, hoeveel kan een mens verdragen, niet te bevatten dit. Ik wens jullie heel erg veel sterkte met dit wederom grote verlies 😥💔

 • Eva
  Geplaatst op 11:07h, 30 juni

  Waarom is het leven soms toch zo oneerlijk… Echt sprakeloos….. Ongelooflijk veel bewondering dat je hier nu al zo over kunt schrijven.
  Heel veel kracht, liefde en sterkte gewenst voor jullie drie en iedereen die jullie zo lief heeft 🙏❤💫

 • Mieke
  Geplaatst op 16:03h, 30 juni

  Ongeloof, hoe dan?! Hoeveel kan een ouder aan?! Lieverds, jullie zijn ouders van 3 prachtige kinderen maar moeten er 2 missen hier op aarde. Ik wens jullie heel veel liefde en licht toe om dit verdriet te kunnen dragen. ☆

 • Paula
  Geplaatst op 17:54h, 30 juni

  Wat verschrikkelijk en oneerlijk 😢 ik wil jullie ongelooflijk veel sterkte toewensen 🌟

 • Madelon
  Geplaatst op 17:55h, 30 juni

  Sprakeloos dat jullie dit moeten meemaken. Ik wens jullie alle sterkte en een inmens veel lieve dierbaren om jullie heen.

 • Cinthia
  Geplaatst op 18:19h, 30 juni

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. Ook ik zit dit met tranen te lezen. Geen woorden voor dit verlies, wat jullie mee hebben moeten maken, en nu voor de tweede keer een kind moeten loslaten. Sterkte, en heel veel kracht, liefde, tranen en steun gewenst

Geef een reactie