Het Verhaal – deel 6

Nog geen twaalf uur na de geboorte van baby Gaja, nemen we alweer afscheid van hem. Het is onwerkelijk. Er is in één enkele dag te veel gebeurd om te bevatten. Hoe kan je dit sowieso verwerken? Nog diezelfde ochtend was ik wakker geworden met een baby in mijn buik. En nu had ik de liefste baby Gaja in mijn armen en was hij er niet meer.

Jeffrey kiest de mooiste kleertjes voor Gaja uit. Helaas kan ik niet helpen met hem wassen en aankleden, maar we hebben twee geweldige verpleegkundigen die Jeffrey met alles helpen. Het is zo bizar om te zien dat we al die eerste dingen doen met een kindje dat er al niet meer is. Het luiertje verschonen, de sokjes aan de kleine voetjes, het mutsje over de zachte haartjes.

Als baby Gaja helemaal is aangekleed, krijg ik hem weer in mijn armen. De allermooiste baby. Onze allerliefste baby Gaja. Wat een verdriet. Wat is dit pijnlijk. Meteen zit ik met een songtekst in mijn hoofd, zoals ik zo vaak heb op momenten die achteraf zo bepalend zijn… “Nobody said it was easy. It’s such a shame for us to part. Nobody said it was easy. No one ever said it would be this hard. Please take me back to the start.”

We leggen Gaja in een klein mandje neer en dan worden we opgehaald om terug te gaan naar onze eigen afdeling. We laten baby Gaja achter. Ik kan het niet aan om hem mee te nemen naar onze kamer. Ik kan me niet weer hechten aan een kindje dat er al niet meer is. Hoe moeilijk ik het ook vind om hem achter te laten. Ik weet dat hij al weg is. Hij is bij Jayme in het licht.

De nacht die volgt gaat als een waas voorbij. Ik herbeleef alles wat er die dag is gebeurd. Soms lijkt het alsof ik uren heb geslapen, maar zie ik op de klok dat er maar vijf minuten voorbij zijn gegaan. Ik ben heel dankbaar als het eindelijk vijf uur is en het zonlicht doorbreekt. Ik vraag de verpleegkundige om koffie en appelsap en besluit dat ik niet meer ga proberen om nog te kunnen slapen.

Ik scroll door geboortekaartjes en rouwkaartje heen. En zoek een plek waar we afscheid van Gaja kunnen nemen. Ik wil iets kleins, zoals baby Gaja ook zo klein was. Een plek waar we geen herinneringen hebben en het liefste niet te ver van het ziekenhuis vandaag. Al snel vind ik het allerliefste kaartje wat er is. En ook de allermooiste plek om samen afscheid te nemen. En een mandje, zo’n mooi mandje.

Helder en vrolijk, als een klein zonnetje. Zoals baby Gaja ons leven weer licht gaf toen het duister om ons heen trok.

Tags:
, ,
33 Reactie's
 • claudia
  Geplaatst op 13:48h, 28 juni

  Het is niet te bevatten……kippevel wederom……ik kan niet meer bedenken dat alles een reden heeft….. wat een verdriet😘

 • Ankie
  Geplaatst op 13:52h, 28 juni

  Geen woorden kippenvel

 • Eline
  Geplaatst op 13:57h, 28 juni

  Zo ontzettend verdrietig! Geen woorden voor…. ❤️❤️❤️❤️

 • Margreet
  Geplaatst op 14:06h, 28 juni

  Ongelooflijk verdrietig wat jullie meemaken… ik denk aan jullie en wens jullie ontzettend veel kracht…❤️

 • Chantal
  Geplaatst op 14:15h, 28 juni

  Alleen maar licht liefde & kracht! En die kracht krijgen jullie zo sterk van boven.. van jullie oudste! Jullie troost in deze rollercoaster jullie houvast. Hoe verdrietig hoe oneerlijk, maar hoe sterk en hoe krachtig. Een beschermengel een grote broer.. 2 broers.. die zullen waken over Jonna en over papa en mama..

  Als iets liefs je verlaat, blijft nog altijd zijn liefde.. hun liefde! 💙✨️🙏

 • Hanneke
  Geplaatst op 14:37h, 28 juni

  Dit is niet te bevatten. Wat vreselijk om zo je kind te verliezen. Het zal misschien wel een troost zijn dat zijn grote broer Jayme in de hemel bij hem is. Heel veel sterkte🙏

 • Sandra Lunenburg
  Geplaatst op 14:58h, 28 juni

  💔

 • Wil
  Geplaatst op 15:03h, 28 juni

  Geen woorden…… 😭🙏💖💖

 • Nynke
  Geplaatst op 15:19h, 28 juni

  Ik vind het fantastisch hoe jij dit onder woorden brengt. Wat immens verdrietig wat jullie meemaken. Wat een troost dat Jayme op hem wacht en hem beschermd!

 • Saskia
  Geplaatst op 15:25h, 28 juni

  🤍🕊️❤️

 • Erica Smits
  Geplaatst op 15:51h, 28 juni

  Kippenvel, wat een onvoorstelbaar verdriet! Wat is er toch misgegaan, vraag ik mij steeds af?

 • Angelique
  Geplaatst op 15:54h, 28 juni

  Niet te bevatten
  Niet eerlijk
  Geen woorden voor 😭😭💔💔

 • Roswitha Hazelaar
  Geplaatst op 16:03h, 28 juni

  Kan de woorden niet vinden.
  Maar bid voor verlichting en kracht.

 • Bernice den Brok
  Geplaatst op 16:08h, 28 juni

  Wat een onbeschrijfelijk gebeurtenis is geweest, weet jij juist zo mooi te beschrijven. Wat ontzettend verdrietig en oneerlijk. Na alles wat jullie al meegemaakt hebben, dit nu weer in jullie gezin van vijf moet gebeuren. Het mandje dat je uitgekozen hebt, is zo prachtig. Ik hoop dat Jayme en Gaia nu samen zijn en jullie drieën elkaar de komende periode wat troost kunnen geven. De woorden van Jayme blijven ook door mijn hoofd spoken. Hoe kon dit toch gebeuren.
  Heel veel sterkte, kracht, moed en liefde gewenst.

 • Fabiënne Kouwenhoven
  Geplaatst op 16:27h, 28 juni

  Altijd houd ik mij vast aan; alles gebeurt met een rede.
  Maar vanaf jullie eerste bericht brak mijn hart. Met elke zin die ik lees in jouw prachtige woorden breekt het verder en doet de zin; alles gebeurt met een rede, pijn kan ik er geen rust of troost in vinden .
  Baby Gaja is bij Jayme in het licht. Dat is het lichtpuntje in jouw woorden en ik denk met mij voor heel veel mensen die zo intens met jullie mee leven. Alle liefde kracht en warmte van de wereld voor jullie🤍

 • Heinze en Tineke
  Geplaatst op 16:27h, 28 juni

  🥹💔🥺💔🥹

 • Hennie
  Geplaatst op 17:15h, 28 juni

  Geen woorden voor, wat een verdriet. Zo knap dat je kracht kunt vinden om dit te schrijven en te delen. Heel veel sterkte 💙

 • Corrie Goudappel
  Geplaatst op 17:17h, 28 juni

  Met verwondering lees ik je berichten. Wat knap dat je dit kan. Geen woorden voor hetgeen jullie is overkomen.
  Wat verschrikkelijk verdrietig.
  Heel veel sterkte en kracht

 • Josine
  Geplaatst op 18:03h, 28 juni

 • Paulien
  Geplaatst op 18:55h, 28 juni

  Ze zeggen wel eens dat je niet meer krijgt dan je kunt dragen. Ik kan me dat in jullie geval niet voorstellen. Dit verlies is zo groot. Veel en veel te groot.
  Ontzettend knap en krachtig hoe je alles omschrijft. Ik lees het met tranen in mijn ogen en leef zo ontzettend met jullie mee.
  Heel veel sterkte en kracht voor jullie alledrie💖🩵🩵.

 • Marleen
  Geplaatst op 19:36h, 28 juni

  💙

 • Ingrid van Kessel
  Geplaatst op 20:26h, 28 juni

  Tis vreselijk. Vreselijk verdrietig en oneerlijk weer n rouwproces waarom toch he? Op sommige vragen krijgen we nooit n antwoord. Sterkte

 • Cindy Pouw
  Geplaatst op 20:29h, 28 juni

  Het is zo bizar te bevatten dat je wakker werd met een baby in je buik, hem geboorte gaf en afscheid moest nemen en dit alles op 1 dag en dan van ochtend tot avond. Niet te bevatten. Zo intens verdrietig. ❤️

 • Bep Bullee van Vegchelen
  Geplaatst op 09:35h, 29 juni

  Waarom vraag ik me af zo dicht bij de datum Jayme weer een lief jongetje Gaja 👶🏻vernoemd verliezen. Ik schrijf dit met tranen in mijn ogen. 😢Wat een verlies ook dit alles moet weer een plaatsje krijgen hoeveel kan een mens aan.Ik wens jullie heel veel kracht🫶💖🫶

 • B.
  Geplaatst op 11:03h, 29 juni

  Wat schrijf je dit ontzettend mooi..
  Woorden schieten te kort om te omschrijven waar jullie nu doorheen gaan.
  Heel veel sterkte, kracht en liefde gewenst ❤️
  Jullie lieve kleine mannetjes is bij zijn grote sterke broer 💖

 • Francis
  Geplaatst op 11:19h, 29 juni

  Heel herkenbaar helaas…ook wij hebben 2 kindjes verloren 1 met 2,5 jaar en 1 na de geboorte. Je hebt meer kracht dan je denkt en je moet door voor je andere kind, je hebt geen keus. Ik wens jullie heel veel sterkte ondanks het gemis en hou vast aan die mooie momenten die je ook hebt gehad.

 • Mandy postma
  Geplaatst op 13:03h, 29 juni

  Met tranen over me wangen lees ik jullie verhaal! Wat intens verdrietig voor jullie, ik leef zo erg met jullie mee! Onwijs veel sterkte!

 • Sanne Schuurmans
  Geplaatst op 13:16h, 29 juni

  Lieve allemaal,
  Wat een vreselijk nieuws.
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe.
  Denk aan jullie, liefs Sanne, de kraamverzorgster die bij de bevalling van Jonna was.

 • Jolande
  Geplaatst op 14:29h, 29 juni

  Vol ongeloof en een knoop in mijn maag lees ik dit. Zoveel om te dragen voor Julie. Wat intens verdrietig… Hoop dat jullie de kracht blijven vinden samen met jullie Jonna om opnieuw te genieten van de kleine dingen. Dit gemis is zo ontzettend groot.

  💜

 • Yasmin
  Geplaatst op 21:24h, 29 juni

  Hier zijn geen woorden voor… Ik wens jullie heel veel liefde & kracht… Jullie zijn in mijn gedachten ❤️

 • Sonja
  Geplaatst op 04:56h, 30 juni

  Heel veel sterkte. Met tranen heb ik dit gelezen. Onvoorstelbaar hoeveel verdriet een mens kan dragen. Gaja en Jayme zijn samen. 💖

 • Irma
  Geplaatst op 07:47h, 30 juni

  Mijn moederhart huilt….Jayme heb ik gevolgd en heb ik jullie kracht gezien/gevoeld. Uit liefde geboren en hij mocht uit liefde gaan…nu….wederom zoveel verdriet terwijl het zo anders moest zijn…
  Ook wij herkennen het verdriet van een baby verliezen..tegen de natuur in.
  Jayme is gelukkig bij hem.
  Wens jullie alle liefde en kracht om door te gaan

 • Joyce
  Geplaatst op 09:49h, 30 juni

  Geen woord is goed genoeg…..ik stuur jullie alle kracht en liefde

Geef een reactie