Het Verhaal – deel 8

Ik kom thuis in een huis vol verdriet, zonder onze liefste baby Gaja. Onze baby, die een dag eerder nog veilig in mijn buik zat. Die zo heeft gevochten, maar eigenlijk vanaf het begin geen kans had. Een gezonde baby van 39 weken waar tot het laatste moment van controle niets mee aan de hand was. En die we toch los hebben moeten laten binnen twaalf uur na zijn geboorte.

De dagen die volgen gaan als een waas voorbij. Ik wil eigenlijk niemand zien en niemand spreken. Waar we na Jayme’s overlijden elke dag het huis vol hadden, wil ik het liefste nu helemaal niemand zien. Ik wil gewoon samen met Jeffrey en Jonna zijn. Ik wil gewoon helemaal niets. Het doet me zo’n pijn dat Gaja helemaal alleen in het LUMC ligt en dat we hem niet kunnen zien. Ook al was dit de enige juiste keuze. Ik kan niet wachten tot het vrijdag is.

Die ochtend gaan Jeffrey en ik al vroeg weg. We rijden naar het mortuarium toe, waar we opgewacht worden door onze uitvaartondernemer. In de ontvangstkamer wordt Gaja naar ons toegebracht. Daar leggen we hem over in het mandje dat we voor hem hebben uitgekozen. Het is zo bizar om te zien hoe klein hij is. Zo’n pril leven dat er niet mocht zijn. Zo verdrietig. Zo oneerlijk. Hoe kan dit nou?

Ik ga voorin onze auto zitten en krijg het mandje met baby Gaja erin op schoot. Een jaar geleden reden Jeffrey en ik samen naar Dordrecht toe. Toen lag Jayme in een prachtige witte rieten mand achterin dezelfde auto. Nu doen we dit weer samen. Een tweede kindje wegbrengen voor zijn laatste reis. Het is niet in woorden uit te leggen wat dit met je doet. En toch doen we het. We rijden het kleine stukje door Leiden en dan zijn we er.

Samen met de mensen die Gaja gezien hebben, nemen we die ochtend afscheid. Het is zo mooi. Zo intiem. We zitten in een cirkel om het mandje heen. Om ons heen hoor je het geluid van de vogels. We voelen de wind door onze haren. Het is een prachtige plek. De mooiste plek om te doen wat wij gaan doen. Afscheid nemen van een leven dat er niet mocht zijn. Van onze liefste baby Gaja.

Ik lees het gedicht voor wat ik voor Gaja schreef. We doen onze brieven in het mandje. Jonna laat zijn tekening aan Gaja zien. Er zijn zo veel knuffels. We raken baby Gaja aan. Mijn mama leest een boekje voor. Er is niet gepland, maar het is zo mooi. Zo precies zoals wij zijn. Ik sluit de ceremonie af met een gedichtje uit mijn gedichtenbundel. Een gedichtje dat ik schreef nadat we afscheid van Jayme hadden genomen.

Blijf

Dag wolk
Dag vlinder
Dag vogel langs mijn raam

Dag veer
Dag tekens
Van een oneindig bestaan

Dag liefste
Dag kindje
Dag engel in mijn dromen

Blijf hier
Blijf bij me
Laat die tekens alsmaar komen

Tags:
, ,
31 Reactie's
 • Susan
  Geplaatst op 13:15h, 30 juni

  Kippenvel.. zo oneerlijk, maar wat hebben jullie het mooi gedaan, voor Gaja.. Heel veel sterkte πŸ©΅πŸ’«

 • Arinka
  Geplaatst op 13:21h, 30 juni

  πŸ’™

 • Froukje
  Geplaatst op 13:24h, 30 juni

  Oh dat gedichtje… tranen van ontroering. Dag lieve baby Gaja

 • gerda
  Geplaatst op 13:30h, 30 juni

  Wat leef ik met jullie mee
  Te erg gecondoleerd met dit verschrikkelijk verlies

 • Laura
  Geplaatst op 13:30h, 30 juni

  Wat een rollercoaster zeg..
  Sterkte 😘

 • Erica Smits
  Geplaatst op 13:33h, 30 juni

  🩡

 • Patty Westbroek
  Geplaatst op 13:36h, 30 juni

  Elke keer als ik een deel van je verhaal lees…komen tranen vanzelf tevoorschijn..soms moet ik even stoppen voordat ik kan verder lezen. Dan ben ik een buitenstaander en dringt t tot me door wat t voor jullie is…..niet te bevatten. Zie ik Jonna voor me met zn mooie grote ogen en ziet en voelt t allemaal aan.
  Je verwoordt t zo mooi ……

  Patty

 • Jolanda Somers
  Geplaatst op 13:40h, 30 juni

  β™₯️β™₯️β™₯️

 • Monique v Breemen
  Geplaatst op 13:45h, 30 juni

  Woorden heb ik niet ….
  Ik voel jullie verdriet …
  Mijn gedachtes gaan naar jullie uit …

  Heel veel liefs
  ❀️❀️❀️❀️❀️

 • Nynke
  Geplaatst op 14:00h, 30 juni

  πŸ’™β€οΈπŸ’–πŸ’™πŸ’–

 • JdB
  Geplaatst op 14:06h, 30 juni

  Ik ken jullie niet maar wil toch even een reactie achter laten…. Ongelooflijk hoeveel verdriet jullie moeten doorstaan…. Waarom is het leven soms zo oneerlijk…
  Heel veel sterkte, liefde en kracht πŸ’™

 • Wil le Clercq
  Geplaatst op 14:11h, 30 juni

  Heel veel liefs

 • claudia
  Geplaatst op 14:12h, 30 juni

  πŸ’™πŸ’«πŸ’™…..Kippevel….

 • Melissa
  Geplaatst op 14:13h, 30 juni

  πŸ’–πŸ’™πŸ’–πŸ’™πŸ˜­πŸ˜­ het is zo oneerlijk. Heel veel sterkte.

 • Minke
  Geplaatst op 14:14h, 30 juni

  Geen woorden voor dit verdriet en alles wat jullie doormaken. Heel veel sterkte en liefde toegewenst ❀️

 • Joyce Wielders
  Geplaatst op 14:18h, 30 juni

  πŸ’™

 • Ankie Zonnenberg
  Geplaatst op 14:40h, 30 juni

  Gecondoleerd met dit vreselijke verlies.

 • Heinze en Tineke
  Geplaatst op 14:47h, 30 juni

  😍πŸ₯ΉπŸ˜

 • Marleen
  Geplaatst op 14:49h, 30 juni

  Wat een verdriet en tegelijkertijd….wat een rust en intens beleven. Wat zijn jullie sterk!
  🩡

 • Thea
  Geplaatst op 14:53h, 30 juni

  πŸ™πŸ©΅β€οΈπŸ’«

 • Gaby Hartmans
  Geplaatst op 15:15h, 30 juni

  β™₯️lieve jullie
  Wat onmetelijk verdrietig hoe alles loopt, eigenlijk kan ik niet de juiste woorden vinden.
  Ik wens jullie rust en bovenal heel veel β™₯️β™₯️

 • Manuela
  Geplaatst op 15:55h, 30 juni

  πŸ’™πŸ˜₯

 • Karin
  Geplaatst op 16:20h, 30 juni

  πŸŒŸπŸ’™

 • Natascha
  Geplaatst op 17:15h, 30 juni

  Ik hoop zo dat je heel veel tekens mag ontvangen. Heel, heel veel sterkte πŸ’™πŸ’™

 • Sonja
  Geplaatst op 17:15h, 30 juni

  Heel veel liefde en troost voor jullie. En ontzettend veel kracht gewenst om dit onmenselijke verlies te dragen…

 • Josine
  Geplaatst op 18:15h, 30 juni

  ❀️

 • Marjolijn
  Geplaatst op 19:06h, 30 juni

  πŸ’”

 • Marjan
  Geplaatst op 19:46h, 30 juni

  πŸ’–

 • Jana
  Geplaatst op 20:03h, 30 juni

  Tranen over m’n wangen lees ik jullie verhaal.. wat moet dit pijnlijk en verdrietig tegelijkertijd zijn..🀍πŸ₯€

 • Oma Beppie
  Geplaatst op 21:35h, 30 juni

  Heel veel kracht dit verlies weer een plaatsje te geven. Zo oneerlijk allemaalπŸ˜ͺπŸ˜ͺπŸ’™πŸ˜˜πŸ’™

 • Irma
  Geplaatst op 15:07h, 01 juli

  Tranen….nog meer tranen.
  Hoop dat je veel tekenen van jullie jongens gaat krijgen πŸ’™πŸ’™

Geef een reactie