Het Verhaal – deel 9

Op 23 juni 2022 namen we afscheid van Jayme. Precies een jaar later is de ceremonie van zijn kleine baby broertje Gaja. Twee van onze drie kinderen zijn niet meer bij ons op aarde. Wat overblijft is een enorme leegte en een intens verdriet. En zo veel liefde voor Jonna die nog wel bij ons is. Die zijn grote broer moet missen. En er zo naar uitkeek om zelf grote broer te worden. Maar baby Gaja ging niet mee naar huis. Baby Gaja ging naar de hemel. Naar Jayme. Leg dat maar uit aan een kind van twee.

Na de ceremonie rijden we weer binnendoor naar huis. Er komt familie langs, maar eigenlijk hebben we vooral behoefte aan rust. Het is allemaal te veel. Er is veel te veel gebeurd in veel te weinig tijd. Het moment van geboorte tot het moment van voor altijd afscheid nemen. Er zit nog geen vijf dagen tussen. Vorige week vrijdag herdachten we de eerste sterfdag van Jayme. Nu nemen we afscheid van onze lieve baby Gaja.

De volgende ochtend zitten we alweer vroeg in de auto. We rijden weer naar Leiden toe. Vandaag kunnen we namelijk al de as ophalen. We hebben een aanvraag tot spoedbehandeling gedaan en die is door de officier van justitie goedgekeurd. Gelukkig. Want ik kan echt geen 30 dagen wachten voordat we deze laatste stap ook moeten nemen. Ik wil dit nu doen. Ik wil baby Gaja eindelijk mee naar huis nemen.

Als ik een uur later met het prachtige fluwelen zakje in mijn handen sta, kan ik het eigenlijk niet geloven. Mijn baby. Mijn liefste baby Gaja. Een week geleden nog in mijn buik. En nu niets meer dan een zakje vol met as. De spreuk ‘from ashes to ashes, from dust to dust’ is ineens zo werkelijk. Alles in dit leven ontstaat uit niets en zal tot niets wederkeren. Met deze gedachten houd ik het zakje tegen mijn hart aan. En dit doe ik totdat we thuis aankomen en ik Gaja naast Jayme in de kast zet.

Twee prachtige kinderen. Nu enkel als foto’s in onze kast. Eentje met ontzettend veel herinneringen om op terug te vallen. De ander met enkel de hoop op een prachtig leven dat niet mocht zijn. Eentje met zo veel dankbaarheid voor alles wat we bereikt hebben. De ander met dankbaarheid voor de kleine momenten die we wél mochten hebben. Het handje in de mijne. De zachte haartjes. De kleine voetjes.

Op dat moment weet ik dat de cirkel rond is, maar dat wij nog niet klaar zijn. We zullen dezelfde reis maken als dat we vorig jaar gemaakt hebben. We brengen baby Gaja naar de berg van de sterren, net zoals we Jayme daar vorig jaar naartoe brachten.

“Daar waar de hemel de aarde raakt, kwamen wij samen om los te laten.”

Tags:
, ,
23 Reactie's
 • Leonie van der Meer
  Geplaatst op 14:22h, 30 juni

  Lieve baby Gaja, wat wordt je gemist, ook door mensen die je niet eens kennen 💛💫🌞
  Lieve Arwen, Jeffrey en Jonna, wat een gemis, wat een verdriet. Hoe oneerlijk is het. Alle liefs en sterkte gewenst in deze zware tijd.

 • Erica Smits
  Geplaatst op 14:25h, 30 juni

  Wat een kracht laat je zien! Ongelofelijk!

 • claudia
  Geplaatst op 14:29h, 30 juni

  Geen woorden voor…. mijn moederhart huilt mee…..😪 nogmaals alle liefde kracht sterkte gewenst voor jullie allemaal….❤

 • Alma de Hoop
  Geplaatst op 14:30h, 30 juni

  Wat een kracht en liefde maar ook ongelofelijk dat dit 2x binnen een gezin en rond dezelfde data kan gebeuren. Statistisch bijna onmogelijk blabla maar het is wel waar jullie midden in zitten jullie verhaal… jullie gemis…. Meer kinderen die er niet meer fysiek zijn dan wel… ik hoop dat jullie je in Portugal nog meer verbonden mogen voelen met Jayme en Gaja

 • Suus
  Geplaatst op 14:38h, 30 juni

  Ik weet niks te zeggen… Wat moet en kun je nou zeggen, zoveel vragen en verdriet.
  Sterkte 💫

 • Patricia
  Geplaatst op 14:40h, 30 juni

  Wat een gemis!!!! Ik wil laten weten dat ik aan jullie denk!!! Heel veel sterkte en kracht gewenst!

 • Helga
  Geplaatst op 14:41h, 30 juni

  Twee hemelse sterretjes ⭐️⭐️ Samen zullen ze voor eeuwig dansen en spelen tussen de allermooiste bloemen en de allerliefste dieren in het prachtige paradijselijke licht 💙💙

 • NataschaVénice
  Geplaatst op 14:43h, 30 juni

  Lieve Arwen, Jeffrey en Jonna. Vol ongeloof lees ik je verhalen net als dat ik dat altijd heb gedaan. Alle verhalen van jullie lieve Jamey en nu van baby Gaja, waarvan ik in afwachting was wanneer hij geboren zou worden. Ik kan het als moeder zelf gewoon niet geloven dat jullie dit overkomt en
  wat wens ik jullie ongelofelijk veel sterkte en kracht toe met wederom dit enorme verlies en het gemis wat jullie voor altijd bij jullie moeten dragen. En lieve kleine Jonna, wat zal dit ook voor jou heel gek en raar zijn, al zal je het misschien nu nog niet erg begrijpen allemaal.
  Arwen wat schrijf je mooi, elk verhaal komt zo ontzettend binnen. 💛
  Het enige mooie van dit alles is dat Jamey nu samen met Gaja is en dat zij samen handje in handje over jullie waken en niet helemaal alleen zijn daarboven in de hemel, daar bij de sterren heel hoog samen en niet alleen. Zoveel liefde voor jullie en blijf sterk hier op aarde met z’n tweeën voor Jonna en voor elkaar. Liefs!

 • Ankie Zonnenberg
  Geplaatst op 14:44h, 30 juni

  Wat een kracht laat je zien
  Ongelofelijk
  Lieve Baby Haha wat word je gemist

 • Marleen
  Geplaatst op 14:54h, 30 juni

  💙

 • Janneke Kwant-Hooijer
  Geplaatst op 15:18h, 30 juni

  Oh wat een intens verdriet moeten jullie door. Dit is toch niet te dragen, en dan de kleine grote broer hoe nu verder. Heel veel wijsheid, kracht, sterkte en moed voor de periode die voor jullie staat.

 • Sara
  Geplaatst op 15:26h, 30 juni

  Jullie zijn in mijn hart ookal kennen we elkaar niet.
  Wens jullie toe dat de engelen jullie helpen om te dragen wat eigenlijk niet menselijk is om te moeten dragen

 • Saskia
  Geplaatst op 15:42h, 30 juni

  Zoveel respect hoe je alles verwoord! Jullie liefde is zo krachtig 🤍🕊️🫶🏻

 • Josine
  Geplaatst op 18:18h, 30 juni

  ❤️

 • Relana
  Geplaatst op 18:23h, 30 juni

  Met tranen over me wangen lees ik weer je blog wat kan jij mooi schrijven maar ik had liever je dit nooit had moeten schrijven!!
  Ik wens jullie allemaal ontzettend veel sterkte en kracht voor de toekomst🌷😘

 • Margreet
  Geplaatst op 18:47h, 30 juni

  Een gemis dat nauwelijks te dragen is… wat zijn jullie sterk. Omdat het moet, niet anders kan… alle liefde en kracht wens ik jullie toe.❤️

 • Samantha
  Geplaatst op 18:48h, 30 juni

  Woorden schieten te kort. Alle blogs in 1 adem teug gelezen. Wat een verdriet en wat een oneerlijke strijd! Gecondoleerd en ontzettend veel sterkte!❤️ Jayme en Gaja de liefste sterrenbroertjes❤️

 • Ingrid
  Geplaatst op 18:51h, 30 juni

  Het is niet in woorden te vangen. Het is alleen maar heel hard en verdrietig.

 • Saskia
  Geplaatst op 19:44h, 30 juni

  Niet te doen… maar jullie doen het, zo knap, zo sterk en zo mooi. Zoveel respect voor jullie en zovaak in mijn gedachten. Alle liefs en sterkte wens ik jullie toe.

 • José
  Geplaatst op 05:25h, 01 juli

  Heel veel sterkte gewenst! Er schijnen twee prachtige sterren, ze zijn samen 🩵
  Geen woorden voor dit grote gemis. Ik ben in gedachten bij jullie.

 • Janet Nieman
  Geplaatst op 11:32h, 01 juli

  Lieve Familie,
  Wat vind ik dit vreselijk triest dat jullie dit weer moeten meemaken en zo vreselijk oneerlijk dat ook baby Gaja net als Jayme geen kans heeft gekregen op een liefdevol bestaan met zoveel liefde van jullie.
  En een kans, plekje op deze wereld.
  Ik heb er eigenlijk geen woorden voor alleen maar tranen van verdriet, omdat ik het zo oneerlijk vind voor jullie.
  Wat een pijn en verdriet moeten sommige mensen doorstaan 😭
  Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte toe 🪷🌹 en veel liefde toegewenst.
  En Gecondoleerd 😭

 • Angelique Vandamme
  Geplaatst op 12:54h, 02 juli

  Wat een ontzettend liefdevol, krachtig, respectvol en onmenselijke verdrietig gebeuren moeten jullie dragen. Twee van jullie lieve jongetjes niet meer op aarde maar in het licht.
  Ik had jullie en Jonna zó ontzettend anders gegund. ❤️
  Geen woorden kunnen beschrijven wat jullie door moeten maken. Ik kan jullie alleen maar liefde en kracht toewensen…

 • MH
  Geplaatst op 16:25h, 02 juli

  Ongelooflijk, dit is vast en zeker het ergste wat een mens kan overkomen.
  Ik ken jullie niet, maar de tranen stromen over m’n wangen.

  En jullie moeten dit tweemaal doorstaan. Ik heb geen zinnig woord dat ook maar iets kan verzachten, kan enkel zeggen dat ik jullie oprecht enorm veel kracht en liefde wens.

  Er klinkt echt heel veel kracht door in hoe je schrijft. Wat ongelooflijk bijzonder en knap!

  Pak elkaar stevig vast! 💖

Geef een reactie