Hoe kan dat nou? – deel 1

Het is 1 mei 2022 en we zijn in de Kindervallei in Valkenburg. Voordat we straks naar huis gaan, besluiten we nog een mooie wandeling te maken. We rijden naar een dorpje toe en parkeren de auto naast een weiland. We maken een prachtige wandeling over hobbelige paden. Je doet het zo goed Jayme! We komen honden tegen en zien allemaal vogels. Limburg is werkelijk prachtig.

Als we langzaamaan de heuvel weer oplopen, komen we een buitengym tegen. Papa en ik gaan om de beurt over de toestellen heen. En zelfs oma Angie klimt over het klimrek. We hebben een lol en moeten zo hard lachen! Bovenaan de heuvel gaan we wat eten en drinken. Jij wil alles vasthouden en appelsap proeven. We vinden het een beetje spannend, maar je mag het wel. Je wil zo graag meedoen.

Het is maandag 2 mei en we zijn weer thuis. In de ochtend maken we een mooie wandeling over het landgoed bij ons in de buurt. Op de terugweg besluiten we dat we met de tram naar het centraal station gaan om treinen te bekijken. We nemen genoeg eten en drinken mee en ook de hoestmachine. De vorige keer dat we met de trein wilden, hadden we die echt nodig. Natuurlijk hopen we dat het allemaal voor niets is, maar we zijn graag voorbereid.

In de tram kijk je je ogen uit. Als hij gaat rijden vind je het wel een beetje spannend, maar zodra we op gang zijn heb je een grote lach op je gezicht. We stoppen bij elke halte, de deuren gaan open en daarna weer dicht. Instappen! Uitstappen! Dan zijn we op het centraal station. Wat zijn er veel treinen! Nadat we even rondgelopen hebben, vragen we of je misschien in een trein wilt kijken.

We stappen in de stoptrein en rijden één halte mee. Wat vind je het spannend! Maar ook zo ontzettend leuk! Terwijl de trein gaat rijden zien we ook nog andere treinen rijden. Het is echt een heel bijzonder uitje. Voor jou, maar ook voor je broertje Jonna en voor ons. We beseffen heel erg goed dat de normale dingen voor anderen, voor ons heel speciaal zijn. En we zijn zo dankbaar dat we dit met jou mogen meemaken.

Dinsdag 3 mei. Vandaag komt je nieuwe rolstoel! Hij is echt prachtig! Je vind het allemaal wel spannend en we doen de kap even op. Zo kun je toch even in de rolstoel zitten. Na een paar minuten geef je zelf heel goed aan dat je weer op de bank wilt. Af! Af! Op de bank! Ik ben zo trots op je dat je zo goed kunt vertellen wat jij wilt. Laat je maar horen hoor lieve Jayme. Jij bent de baas!

Het is donderdag 5 mei en we gaan naar Avifauna toe. Jij, papa  en ik. Even een uitje met zijn drietjes. We parkeren onze auto vlak naast de ingang op een rolstoelplek. Over een paar weken gaan we zulke uitjes doen met de bus. Gek! Dan hebben we onze auto niet meer. Heel gek! Ik hoor het je gewoon zeggen. Voor jou hoeft het allemaal niet echt. Jij bent tevreden met wat je hebt. De kinderwagen en onze auto. Je bent zo’n tevreden mens.

Drie dagen later gaan we met moederdag naar Spijkenisse toe, naar opa en oma. We zitten met z’n allen in de tuin. Je wilt je kap zelfs af en dat gaat hartstikke goed. Je wilt een grote banaan vasthouden. Een hele grote. De banaan moet helemaal mee in de auto naar huis. We weten natuurlijk allemaal hoe die er uitziet als we na een uur vasthouden eindelijk thuiskomen. Maar het is allemaal goed.

Het is 12 mei en we hebben vandaag bezoek van Studio Piraat. Ze komen samen met ons praten over het geweldige plan dat we hebben. Het Huis van Jayme, waar werelden samen komen. Ik kan niet wachten tot het over een jaar of wat eindelijk zo ver is. Ik zie ons allemaal voor me op een prachtige plek. Zo groen en wijds en met ruimte voor ons allemaal. Onze toekomstdroom met jou en je broertje Jonna. Het wordt geweldig.

Tags:
22 Reactie's
 • Tante Teun
  Geplaatst op 06:36h, 28 juni

  ♡♡♡♡♡

 • Kirsten
  Geplaatst op 07:22h, 28 juni

  ❤️

 • Erica Smits
  Geplaatst op 07:27h, 28 juni

  Wat omschrijf je dit mooi. Ik kan het niet geloven dat jullie lieve Jayme er niet meer is! Veel sterkte!

 • Richelle Jasper
  Geplaatst op 07:30h, 28 juni

  Het was nog lang niet klaar..nog zoveel plannen MET Jayme erbij..
  Zo verdrietig dat het zo ineens moest stoppen..de trein moest nog veel meer haltes..maar er werd anders bepaald.
  Jayme en jullie als familie gaan zoveel rond in mijn gedachten.
  Heel veel sterkte.

 • Marie-Jose
  Geplaatst op 07:34h, 28 juni

  Ik word weer meegevoerd door jou geweldige manier van schrijven. En t voelt heel fijn weer even “t leven van Jayme” te kunnen volgen..

 • Rosa
  Geplaatst op 08:07h, 28 juni

  Mooi!

 • Joke fioole
  Geplaatst op 10:11h, 28 juni

  Fijn om te lezen, even mee in jullie wereld.
  Misschien helpt het wat op papier te zetten, je gedachten te ordenen.
  Heel veel sterkte

 • Marlou steijns
  Geplaatst op 10:16h, 28 juni

  Tot tranen geroerd..Wat heeft Jayme me veel geleerd en dat op mijn 55ste.Het geluk zit echt in de hele kleine dingen..ik geniet zoveel meer.Op Jaymes verjaardag dacht ik nog zou ik nog leven als hij 21 wordt?.Zou er nog een instagram zijn waarop ik zijn verjaardag kan volgen?
  De wereld is zo oneerlijk.💔

 • Nicole
  Geplaatst op 10:34h, 28 juni

  Wat schrijf je mooi. De herinneringen leven op in je woorden. Maar ook dubbel dat de maand mei ergens een andere wending neemt….

 • Cindy Pouw
  Geplaatst op 10:40h, 28 juni

  Ik trek je verhaal bijna uit je pen. Hoe kan het nou toch? Heerlijk te lezen hoe fijn Jayme het had. Een gouden plekje bij jullie. Liefs Cindy

 • Sharon de Groot
  Geplaatst op 11:33h, 28 juni

  Wat een gemis! Maar deze herinneringen raak je nooit kwijt, die kan niemand jullie afpakken! Dikke kus sharon

 • Liesanne Bruinink
  Geplaatst op 11:50h, 28 juni

  Ach wat schrijf je toch mooi. En wat wilde Jayme nog veel nieuwe plekken, uitjes ontdekken. Het mocht niet zo zijn. En nu maar hopen dat hij daarboven heel veel mooie boekjes, knuffels, en treinen heeft. ❤️

 • Oma Beppie
  Geplaatst op 12:02h, 28 juni

  Het blijfteen vreemd gemis dat lieve koppie op Instagram. Bijna altijd een lachje om zijn mond. Mooi verhaal weer geschreven.

 • Leonie
  Geplaatst op 12:25h, 28 juni

  Weer zo mooi geschreven Arwen ♥️

 • Sylvana
  Geplaatst op 12:31h, 28 juni

  Ik lees en voel zoveel liefde bij jullie XXX

 • Marian Schuurmans
  Geplaatst op 13:07h, 28 juni

  Zo verdrietig jayme was nog niet klaar hier.
  Denk heel veel aan jullie.
  Vergeet niet Jayme is ❤❤altijd om jullie heen.

 • Jeanet
  Geplaatst op 14:58h, 28 juni

  Mooi geschreven, het is zo oneerlijk dat Jayme er niet meer is…

 • Iris
  Geplaatst op 19:35h, 28 juni

  Denk iedere dag aan jullie en aan jullie lieve, sterke Jayme.
  Blijft onwerkelijk 🦋💙💔

 • Karin
  Geplaatst op 22:19h, 28 juni

  De droom blijft en komt vast weer terug als deze nachtmerrie voorbij is….lieverd Jayme heeft jullie veel gegeven en dat zal zeker verder leven, dat voel ik in al m´n vezels…

 • Heinze en Tineke Weiland -bij de Leij
  Geplaatst op 05:18h, 29 juni

  Wat een prachtige woorden,je voelt gewoon de liefde in ALLES….
  Nog steeds niet te bevatten dat jullie stoere mannetje er niet meer is, heel veel sterkte 🥹❤️🥹

 • Linda boonman
  Geplaatst op 12:38h, 29 juni

  Super mooi wat jullie allemaal wel ook met Jayme hebben gedaan ondanks zijn beperkingen. Ik denk de dingen die jullie samen hebben gedaan dat Jayme daar echt van genoot! Onwerkelijk dat het toekomstbeeld er nu anders uit gaat zien voor jullie. Ik weet zeker dat hij altijd bij jullie is.

 • Arinka
  Geplaatst op 06:15h, 03 juli

  💙

Geef een reactie