Hoe kan dat nou? – deel 10

Het is 14 juni in de avond en we zijn weer thuis. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat we vanmorgen wakker werden. Wat is er veel gebeurd in die twaalf uur. Het is allemaal zo onwerkelijk. Zo verdrietig. Zo beangstigend. Hoe kan het allemaal echt waar zijn? Hoe kan dat nou, lieve Jayme?

Je ligt in je bed en je hebt het zwaar. De beademing staat al op de hoogste stand en het zuurstof ook. Samen met de verpleegkundige van de kinderthuiszorg besluiten we dat we beginnen met de eerste stap van het medicatieplan. We moeten je helpen om wat rustiger te worden. En vooral je wat minder hard te laten werken.

Ik wil het niet lieverd. Ik wil je niet al die rotzooi geven. Maar ik wil ook niet dat je lichaam zo hard moet werken dat je er last van hebt. Ik wil niet dat je pijn voelt of het benauwd krijgt. Ik wil gewoon dat alles goed gaat. Dat je morgen gewoon wakker wordt en dit allemaal één grote grap blijkt te zijn. Ik wil gewoon  dat alles weer normaal is.

We hebben de saturatiemeter steeds uitgedaan omdat het nu toch niet uitmaakt en we geen alarmen willen laten afgaan. Je ligt nu eindelijk te slapen en we gunnen je zo je rust. Elk uur kijken we eventjes hoe het met je gaat. Gelukkig is je saturatie weer hoger nu we met het medicatieplan zijn gestart.

Als iedereen naar huis is liggen we met z’n vieren in ons bed: jij, papa, Jonna en ik. Het is gek, want eigenlijk voelt dit heel normaal na zo’n heftige dag. Ik vraag me ineens af wat we doen met je saturatiemeter en we zetten hem maar even aan. De meter geeft boven de 95% aan! Papa en ik besluiten dat we hem vannacht maar aan laten staan.

Ik moet er gewoon van glimlachen. Deze strijd is nog niet gestreden. Je weet ons nu al te verbazen. Je bent echt een wonderkind. Met een enigszins gerust gevoel ga ik die nacht slapen.

De volgende ochtend is tante Var er ook al vroeg. We besluiten samen met papa te kijken of we kunnen sprayen en hoesten. Meteen zakt je saturatie enorm. Oké, dit gaat niet goed. We zijn er nog lang niet. Wat een gedoe zeg. Ook tante Var ziet nu dat het echt niet goed met je gaat. Ik zie de tranen in haar ogen staan.

Ik besluit dat ik nu Jonna even haal om je gedag te zeggen. We weten namelijk niet hoe de rest van de dag gaat lopen. Jonna is heel lief en pakt je handje vast. Daarna pakt hij ook je knuffel af en wil die niet meer teruggeven. Jij kijkt hem aan en moppert een beetje. Goedzo lieverd, laat maar van je horen!

Je speelt nog wat met tante Var en kijkt filmpjes op de tablet. Het gaat niet goed met je. Je hebt het zo zwaar. Ik word er helemaal verdrietig van. We willen je zo graag helpen maar we weten niet zo goed hoe. De medicatie wordt opgehoogd, maar er moet steeds een uur tussen zitten. Dit doet me zo pijn. Hoe lang moet dit duren?

Het is allemaal zo dubbel. Het doet zo veel pijn. Ik wil je niet kwijt en raak helemaal in paniek. Ik kan niet anders dan huilen. Samen met papa ben ik steeds bij je. Onze slaapkamer staat helemaal vol met mensen. Familie, verpleegkundigen en zelfs de huisarts komt langs. Wat een gedoe. Wat een verschrikkelijk gedoe.

Ik wil dat ik wakker word uit deze nachtmerrie. Ik wil gewoon weer jou, lieve Jayme. Aller, allerliefste Jayme. Ik wil gewoon jou.

Tags:
30 Reactie's
 • Jaleesa
  Geplaatst op 18:59h, 10 juli

  ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

 • Charlotte
  Geplaatst op 19:01h, 10 juli

  💔🙌🏽💜

 • Yvette Daniels
  Geplaatst op 19:02h, 10 juli

  Wat hartverscheurend

 • Eve
  Geplaatst op 19:09h, 10 juli

  Zo hartverscheurend en sterk en en liefdevol tegelijkertijd. ♥️

 • Arinka
  Geplaatst op 19:10h, 10 juli

  😓

 • Lilia
  Geplaatst op 19:11h, 10 juli

  Ik weet gewoon niet wat ik
  moet zeggen, maar het is zo hartverscheurend🙏🏽❤️

 • Marja
  Geplaatst op 19:12h, 10 juli

  Ieder verhaal een brok in mijn keel. Hartverscheurend

 • Tante Elselien
  Geplaatst op 19:14h, 10 juli

  Dikke dikke kus

 • Mandy
  Geplaatst op 19:15h, 10 juli

  Mijn hart breekt wat hartverscheurend

  Xxx

 • Daphne Ijzerman- kerkdijk
  Geplaatst op 19:16h, 10 juli

  Oh lieverd toch. Wat een bizarre intense tijd hebben jullie beleefd en nog steeds. Al m’n liefs

 • Sabrina
  Geplaatst op 19:17h, 10 juli

  Aaah mensen Wat een vreselijke nachtmerrie…… Ik zit jullie dagboek met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel te lezen… Ik wens jullie heel veel sterkte om dit grote verlies een plekje te gaan geven.. en voor Jonna uiteraard vooruitkijken met heel veel verdriet maar met heel veel mooie herinneringen….

 • Karin
  Geplaatst op 19:17h, 10 juli

  Mijn hart breekt…..💔😥

 • Fokaline
  Geplaatst op 19:20h, 10 juli

  Wat een vreselijke tijd en beslissingen hebben jullie moeten nemen. Zit dit weer met tranen in m’n ogen te lezen maar ook WEER vol respect hoe jullie dit hebben gedaan uit liefde voor Jayme.

 • Lieke
  Geplaatst op 19:22h, 10 juli

  😢

 • De Koninck Wendy
  Geplaatst op 19:29h, 10 juli

  🙏🙏😭😭

 • maaike berkien
  Geplaatst op 19:34h, 10 juli

  me hart breekt 💔💔💔😢😢

 • Oma Beppie
  Geplaatst op 19:36h, 10 juli

  Wat een verdrietige toestand. Om dit aan te moeten zien hem niet te kunnen helpen. Je voelt de onmacht in je verhaal😢😢

 • hanneke
  Geplaatst op 19:48h, 10 juli

  😣😣😣

 • Astrid Boutkan
  Geplaatst op 19:48h, 10 juli

  Zoooooo intens verdrietig, mijn hart huilt met jullie mee. 💔

 • Joy Giphart
  Geplaatst op 20:04h, 10 juli

  Ik voel zo enorm jullie verdriet😢 en de strijd , maar Jayme had geen betere papa en mama kunnen hebben dan jullie❤

 • Cindy Pouw
  Geplaatst op 20:21h, 10 juli

  Zo verdrietig 😢

 • Ingrid van Kessel
  Geplaatst op 20:35h, 10 juli

  Geen woorden niks alleen maar tranen.

 • José de Waal
  Geplaatst op 20:40h, 10 juli

  Zo verdrietig…💙😢

 • Erica Smits
  Geplaatst op 21:01h, 10 juli

  Ik kan het niet bevatten hoe zwaar jullie het nu hebben zonder Jayme! 😢😢

 • Diana
  Geplaatst op 05:51h, 11 juli

  Wat een intens verdriet! Heel veel sterkte in dit gemis! ♥️

 • Tamara Kuijper
  Geplaatst op 06:06h, 11 juli

  Telkens als je verhalen lees dan krijg ik een brok in mijn keel
  Wat een liefde lees ik💜🫂

 • Wil
  Geplaatst op 06:19h, 11 juli

  Wat een nachtmerrie….
  Maar wat fijn voor Jayme dat hij thuis bij jullie mocht blijven 💖

 • Lia
  Geplaatst op 07:20h, 11 juli

  Hartverscheurend, ik volg je al een hele poos. Ik vind jou zo’n sterke vrouw.
  Ik wens jou en Jeff heel veel kracht toe.

 • Ingrid Roffelsen-Meijer
  Geplaatst op 07:25h, 11 juli

  Wat hartverscheurend 💔 Ik wens jullie heel veel liefde en kracht toe 😘❤️

 • Nienke
  Geplaatst op 14:51h, 11 juli

  Mijn hart breekt iedere keer weer als ik jullie verhaal lees. Het is zo oneerlijk. Jayme heeft zo dapper gestreden. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe. Houdt vast aan alle mooie herinneringen ❤️

Geef een reactie