Hoe kan dat nou? – deel 8

Met tranen in mijn ogen loop ik naar beneden. Als we je thuis houden, wil ik wel dat we dat doen op een verantwoorde manier. Gelukkig is Jessica er vandaag en kan ik met haar overleggen. Samen besluiten we de huisarts en het ziekenhuis in Rotterdam te bellen. Iedereen is zo begripvol en meedenkend. Ze snappen allemaal dat het echt niet goed gaat, maar ook dat we je graag thuis houden.

Aan het einde van de ochtend belt de kinderarts ons op. Ze vertelt wat we allemaal kunnen doen aan onderzoeken, zonder dat je opgenomen hoeft te worden. Zelfs als er iets uit de onderzoeken zou komen, kan je thuis behandeld worden. Ik vind het heel fijn dat het ziekenhuis zo met ons meedenkt en vertel de kinderarts dat ik met papa ga overleggen. Eigenlijk zijn we het al snel eens met elkaar. We gaan toch naar het ziekenhuis toe, maar je wordt niet opgenomen.

Ik bel de ambulance op en leg de situatie uit. We hebben zuurstof nodig en voor de rest doen we alles zelf. We zijn niet anders gewend. Ik til je de trap af en de ambulance in. Ondertussen houdt papa de beademing vast en de verpleegkundige de fles met zuurstof. Je wilt echt niet en ik snap dat zo. Je wilt gewoon thuis blijven in je eigen bedje. Maar wij willen echt alles geprobeerd hebben, dus we gaan toch even naar het ziekenhuis. Even met de ambulance mee. ‘Kap op.’ zeg je. Dat doen we lieverd, de kap blijft op.

Papa gaat met jou mee met de ambulance en ik ga zelf met de auto. Jessica blijft thuis met Jonna totdat opa en oma er zijn. Alles is zo snel geregeld, we hebben het allemaal eerder gedaan. En toch voelt het vandaag heel anders. We gaan naar het ziekenhuis, maar we weten dat je vandaag ook weer terug naar huis komt. Tenminste, zeker weten doen we niets, maar dit is wat wij voor nu voor jou willen. Gewoon thuis zijn. Wat er ook gaat gebeuren. Gewoon samen met ons in je eigen huis. Thuis.

In het ziekenhuis krijg je een kamer op de spoedeisende hulp. Het gaat niet goed met je. Zelfs met het zuurstof aan blijft je saturatie rond de 85 hangen. We begrijpen heel goed dat er normaal gesproken andere maatregelen genomen zouden zijn. De ziekenhuisbeademing zou op gaan en er zou nog meer zuurstof worden gegeven. De vraag is alleen of dat jou nu überhaupt zou helpen. Het is allemaal anders dit keer. Ik voel het en papa voelt het ook. We willen het niet maar het is wel zo.

In het ziekenhuis heb ik een knuffeltje voor je gekocht. Je houdt hem stevig vast terwijl je in slaap valt. Slaap maar kindje. Neem je rust maar. Je bent veilig. Papa en mama zijn bij je. Er is niets aan de hand. Alles komt goed. Het komt allemaal goed.

De kinderarts komt met ons praten. Alle uitslagen zijn goed. Er is geen teken van een infectie. Papa en ik kijken elkaar aan. We dachten dit al. We weten wat we moeten doen. We willen het niet, maar we willen het ook wel. Hoe moeilijk het ook is. We nemen je mee naar huis toe. De kinderarts begrijpt onze keuze en gaat alles in gang zetten om ons vandaag met de juiste middelen naar huis te krijgen. Ondertussen bellen wij de familie op om te zorgen dat iedereen straks thuis is.

We gaan voor comfort voor jou. Dat is het enige dat telt. Dat het met jou zo goed mogelijk gaat. Dat jij veilig thuis bent. En weet je? Je hebt ons eerder verbaasd. Twee jaar geleden gingen we ook op deze manier naar huis. En toen kwam alles goed. Alles komt goed. Het komt helemaal goed.

Tags:
27 Reactie's
 • Oma Beppie
  Geplaatst op 12:42h, 07 juli

  Wat heb je alles weer mooi verwoord. Ik weet zeker dat hij alle veiligheid die jullie hem gaven gevoeld heeft. Maar wat een onzekerheid om zo toch weer naar huis te gaan . Voel dit echt met jullie mee😢🤞

 • Dromkes
  Geplaatst op 12:44h, 07 juli

  Och wat vreselijk… wat waren jullie en zijn jullie sterk… jullie besluiten in het voordeel van jullie kindje.. die wilde zo graag thuis zijn.. wat zal het moeilijk geweest zijn te weten wat er komen ging

 • Erna Verhaaf
  Geplaatst op 12:45h, 07 juli

  Wat een liefde lees ik door de regels heen ❤️

 • Desiree
  Geplaatst op 12:50h, 07 juli

  Niet voor niets heeft dit bijzondere zieltje, zulke lieve betrokken en sterke ouders gekozen voor zijn leven.
  Veel sterkte en liefde!

 • Mareike
  Geplaatst op 13:17h, 07 juli

  Zo klein en al zo wijs! 🌟Wat een liefde voel ik maar wat moet dit moeilijk geweest zijn 😢

 • Jezebel zwiers
  Geplaatst op 13:18h, 07 juli

  Als iemand die jullie niet persoonlijk kent. Vind ik het zo dapper en sterk en heel mooi hoe jullie dit allemaal doen. Jayme is in mijn hart gaan zitten ❤️

 • Marjon Randsdorp
  Geplaatst op 13:20h, 07 juli

  Wat mooi dat jullie zo op wen lijn zitten en Jayme zo aanvoel , hoe moeilijk het ook is ❤️

 • Linda
  Geplaatst op 13:34h, 07 juli

  Zo puur, zo mooi en recht uit het hart geschreven. Ik lees alleen maar onvoorwaardelijke liefde! Ik heb enorm veel respect voor jullie!

 • Daphne Ijzerman kerkdijk
  Geplaatst op 14:52h, 07 juli

  In wat een warm nest mocht Jayme zijn tijdens deze spannende momenten. De liefde spat van t scherm.

 • Karin
  Geplaatst op 15:17h, 07 juli

  Zoveel liefde ….. 💙

 • Jans
  Geplaatst op 15:25h, 07 juli

  Elke keer worden mijn wangen natter. Je schrijft alsof wij allemaal vliegen aan de muur en erbij waren en het zagen en voelden gebeuren. Mijn hart gaat zo naar jullie uit. En over de foto? Hoe raar het ook klinkt maar wat je ziet is ook echt wat het was. En dit verhaal kun jij, niemand niet mooier maken. Het is leeg en verdrietig, zo verdrietig…..

 • Jaleesa
  Geplaatst op 15:33h, 07 juli

  Ik huil mee. Je hebt er niets aan maar trots op hoe je hiermee omgaat en het kan verwoorden. Liefde voor jullie xxx

 • Jans
  Geplaatst op 15:56h, 07 juli

  P.s. ken je het lied “vanaf vandaag” gezongen door Rob de Nijs…….? 🥰😘

 • Winny
  Geplaatst op 16:23h, 07 juli

  💫🧡💛💚💫

 • Arinka
  Geplaatst op 17:57h, 07 juli

  💙

 • Arinka
  Geplaatst op 17:57h, 07 juli

  💙💙💙💙

 • Samantha
  Geplaatst op 18:10h, 07 juli

  Pff tranen in me ogen.. wat schrijf je dit zo tastbaar op.. ik hoop oprecht dat het jullie helpt bij de verwerking van dit misschien wel meest verschrikkelijke gebeuren in jullie leven..

 • Barbara Balla
  Geplaatst op 18:25h, 07 juli

  Zo fijn dat Jayme jullie als ouders heeft! Wat een verschrikkelijke keuzes die jullie keer op keer moesten maken. En wat zal het raar zijn om niet meer continu ‘aan’ te hoeven staan in standje hoogste alertheid.
  En hoewel ik hem en jullie niet ken, denk ik elke dag even aan Jayme!

 • Corrine
  Geplaatst op 18:40h, 07 juli

  Brok in mijn keel.. wat een verdriet, nu wetende dat het definitieve afscheid dichterbij komt. Maar wat voel ik
  vooral de enorme liefde voor jullie lieve Jayme! Wat een sterk jongetje, en wat fijn dat hij zoveel zelf kon aangeven.. bewondering voor jullie!

 • Karin
  Geplaatst op 19:15h, 07 juli

  ‘Alles komt goed’, ook als het niet goed komt. Lieve Arwen, je klinkt zo sterk ✨

 • Carola
  Geplaatst op 20:05h, 07 juli

  Stil van…. maar wat verwoord je het mooi! Ik lees alleen maar liefde tussen de regels door.

 • Tante Elselien
  Geplaatst op 20:55h, 07 juli

  Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw,
  de hemel en de aarde.
  Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw,
  de hemel en de aarde.
  Ach mn lieve Arwen en mn lieve Jeffrey. Geen woorden voor je prachtige woorden Ar. Zo ingrijpend. Zo heftig. Zo vol liefde ❤️

 • Josine
  Geplaatst op 21:25h, 07 juli

  Oh jeetje..arme Jayme, arme jullie. Wat een verdriet. Wat zijn jullie lief voor hem geweest

 • Wil
  Geplaatst op 05:48h, 08 juli

  Wat ontzettend moeilijk die keuze, maar zo fijn dat jullie ook naar Jayme luisteren. Wat een geweldige ouders zijn jullie 💖

 • Paulien
  Geplaatst op 07:26h, 08 juli

  Lieve Arwen,
  Ik lees je blogs en voel je verdriet en alle onzekerheden. En ik begrijp het omdat ik het herken, maar tegelijkertijd ook weer niet. Wat een lastige keuze om steeds te maken, waar doe je goed aan.
  Maar wat zijn jullie sterk samen💖

 • Ciska
  Geplaatst op 14:06h, 08 juli

  Niks anders dan liefde voor jullie! ❤️

 • Melissa
  Geplaatst op 19:45h, 09 juli

  Alleen maar liefde voor jullie, dit is zo groots.

Geef een reactie