Veertien

juli 24, 2020

Vandaag ben je veertien maanden oud, of jong eigenlijk want een mensenleven duurt gemiddeld zo veel langer dan veertien maanden. Veertien maanden geleden werd jij deze wereld in getrokken, precies op de uitgerekende datum die wij in Nieuw Zeeland te horen hadden gekregen. Precies op de datum die later nog zo veel voor ons zou gaan betekenen.

Veertien maanden geleden wisten we nog van niets. We wisten nog niets van hoe het zou zijn om jouw mama en papa te zijn. We wisten nog niet wat jij met je meedroeg en wat jou langzaam kapot aan het maken was. We wisten niet dat je zo ontzettend ziek was en dat de kans dat jij ooit veertien maanden oud zou gaan worden niet vanzelfsprekend was.

Vandaag ben je veertien maanden op deze wereld. Veertien maanden, waarvan je de helft zorgeloos hebt kunnen doormaken en de andere helft meer ziekenhuizen hebt gezien dan ik in mijn hele leven. Veertien maanden jong en al de helft van je leven ben je ziek. De helft van je leven vechten we al tegen jouw slopende ziekte en voor een behandeling.

Veertien maanden geleden hadden we niet kunnen bedenken dat we ooit in het buitenland zouden wonen met je. We hadden niet kunnen bedenken dat we zo hadden moeten vechten om jou te kunnen helpen. Veertien maanden geleden hadden we niet kunnen bedenken dat er zo veel dingen anders hadden moeten gaan, eerlijker hadden moeten zijn.

Vandaag ben je veertien maanden bij ons en hopen we dat je nog heel erg lang bij ons zal zijn. We beseffen heel goed hoe alles anders had kunnen lopen. We beseffen ons heel goed dat we je al kwijt hadden kunnen zijn voordat jouw helft van ziek zijn officieel begon. We beseffen ons heel goed dat we elke dag dankbaar moeten zijn dat jij nog bij ons bent.

Veertien maanden geleden werd in de Verenigde Staten het medicijn goedgekeurd dat jouw redding zal zijn. Precies op de dag dat jij geboren werd, werd deze nieuwe behandeling ook geboren. Jullie zijn gemaakt voor elkaar, bestemd voor elkaar. Geduldig hebben jullie op elkaar gewacht totdat het eindelijk tijd zou zijn om elkaar te ontmoeten.

Vandaag ben je veertien maanden geleden geboren. Je kreeg binnen een paar dagen de hielprik om je te laten testen op genetische ziekten. De hielprik die jou ook hadden kunnen testen op de ziekte die jij toen al bij je droeg. De ziekte die jou langzaam kapot zou maken en die we bijna te laat hadden ontdekt. Hoe zou het geweest zijn als we veertien maanden geleden al wisten dat je ziek was?

Jayme in ons huis in Budapest.
Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie